Óvónénik látogatása az elsősöknél

Az óvodás gyerekek életében mindig izgalmas és nehéz időszak, amikor betöltik a hatodik
életévüket és az óvodát elhagyva belépnek az iskolás éveikbe. A játékot, a kötetlen életformát felváltja egy kötelességgel teli világ, ahol naponta új élményekkel és tudással gazdagodnak.

Ennek az átmenetnek a megkönnyítése céljából alakult meg, sok-sok évvel ezelőtt, az Óvoda-Iskola átmenet munkacsoport, amely fontos feladatának tartja az óvodás gyerekek iskolai fejlődésének nyomon követését. Ebben az évben február 7-én, 8-án és 9-én került sor erre a szakmai találkozóra. A találkozón részt vevő óvodapedagógusok és tanítók az első évfolyam minden csoportjában egy magyar és egy matematika órát láthattak. A látott órák egyik különlegessége volt, hogy Tóth Róbert tanító-informatika szakos kolléga matematika óráján a gyerekek angol nyelven kapták a feladatokat és az utasításokat, amelyeket nagy örömmel és pontosan végeztek.

Az órák utáni szakmai megbeszélés során az óvó nénik nagy megelégedéssel nyilatkoztak a három csoport munkájáról és megállapították, hogy minden gyerek a képességének határain belül hatalmas fejlődésen ment keresztül.

A bejegyzés megosztása: