Testvértelepülési pályázat 2020

Kedves Gyerekek!

A Petőfi Sándor Elméleti Líceum és a Létavértesi Arany János Általános Iskola testvériskolai kapcsolatai már sokéves múltra tekintenek vissza. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával az elmúlt években rendszeresen volt lehetőségünk személyes találkozók szervezésére, ahol székelyhídi és létavértesi általános iskolás gyerekek találkozhattak, ismerkedhettek. Sajnos az idei tanévben a kialakult járványhelyzet miatt személyes találkozóra nincs lehetőség, a fennálló kapcsolatokat azonban szeretnénk tovább ápolni, ezért a digitális térbe hívunk benneteket közös feladatmegoldásra, melynek tematikája a XIX. század meghatározó eseményei, a reformkor és a szabadságharc időszaka, illetve a korszakot meghatározó két költőóriás, Petőfi és Arany – akik éppen a két település iskoláinak névadói – barátsága.

A vetélkedő két nagy tematikai egységet foglal magába:

  1. Helytörténeti ismeretekre építő történelmi vetélkedő, „Miénk itt e zászló, sosem hagyjuk el!” melynek célja közös múltunk és egymás alaposabb megismerése. (kétfős csapatok jelentkezését várjuk)
  2. „Jelszavaink valának: haza és haladás.” – a reformkor jeles személyeinek, nagyszabású alkotásaiknak, tetteinek képi megjelenítése (egyéni verseny)

A megoldandó feladatok a Google Tanterem (Google Classroom) felületén érhetők el, amelynek kódja:

k7hjku5

A háromrészes történelmi vetélkedő megoldásait is ide kérjük feltölteni!

A megoldások és „Jelszavaink valának: haza és haladás.” rajzpályázat alkotásainak beérkezési határideje:

2020. december 10.

Mindenkinek jó munkát kívánunk!

Milotai József, Nagy Dezsőné
koordinátor

A bejegyzés megosztása: