„Ihaj-csuhé” Kukoricás-nap

Október 13-én „Ihaj-csuhé” Kukoricás-nap keretében ismerkedtek meg alsó tagozatos diákjaink a régi kukoricás hagyományokkal. Reggeli torna után kukoricát morzsolhattak kézi-, illetve gépi morzsoló segítségével közben pedig népdalokat tanultak, énekeltek. Gecséné Kati néni segítségével megtanultak szitával, nyílt tűzön kukoricát pattogtatni. A játék sem maradhatott el. Időre górét építettek, létrát ugrottak, Hamupipőke módjára terméseket válogattak, valamint tyúkot etettek.

kukornap201801

Hamupipőke

kukornap201802

Létra-játék

Kukoricás ételeket is kóstolhattak, melyeket ezúton is köszönünk azon szülőknek, akik elkészítették. Ezeket az ételeket, süteményeket 4 tagú zsűri bírálta és a három legjobbat ajándékkal jutalmaztuk, melyet a szülők nevében a gyerekek vettek át.

kukornap201803

Készülődés a „pattogtatáshoz”!

kukornap201804

Készülnek a górék!

I. helyezést az almás-mákos gluténmentes sütivel az 1.a osztályból Oláhné Kiss Emma;
II. helyezést a sós kukoricás tekerccsel a 3.a osztályból Nagy Edina;
III. helyezést a válogatás: laktóz és gluténmentes finomsággal a 3.c osztályból Sass Lajosné, mama kapta.

Köszönjük!

kukornap201805

Sütik zsűrizése

A nap második felében kézműves foglalkozás keretében az 1. és 2. évfolyam termésképet készített, míg a 3. és 4. évfolyamos gyerekek csuhéból virágot kötöttek.

kukornap201806

kukornap201807

Mint a régi időkben a nap végén a munka után következett a zene és tánc. Nagy Imre érkezett hozzánk, aki egy kukoricás népdal megtanítása után moldvai táncokkal ismertette meg a gyerekeket.

kukornap201808

Ezen a napon tanulóink megismerkedtek nagyszüleink, dédszüleink őszi munkáival, valamint a hosszú őszi, téli esték hangulatába is bepillantást nyerhettek vidám, játékos foglalkozások keretében.

A bejegyzés megosztása: