Október 13-én „Ihaj-csuhé” Kukoricás-nap keretében ismerkedtek meg alsó tagozatos diákjaink a régi kukoricás hagyományokkal. Reggeli torna után kukoricát morzsolhattak kézi-, illetve gépi morzsoló segítségével közben pedig népdalokat tanultak, énekeltek. Gecséné Kati néni segítségével megtanultak szitával, nyílt tűzön kukoricát pattogtatni. A játék sem maradhatott el. Időre górét építettek, létrát ugrottak, Hamupipőke módjára terméseket válogattak, valamint tyúkot etettek.
Kukoricás ételeket is kóstolhattak, melyeket ezúton is köszönünk azon szülőknek, akik elkészítették. Ezeket az ételeket, süteményeket 4 tagú zsűri bírálta és a három legjobbat ajándékkal jutalmaztuk, melyet a szülők nevében a gyerekek vettek át.
I. helyezést az almás-mákos gluténmentes sütivel az 1.a osztályból Oláhné Kiss Emma;
II. helyezést a sós kukoricás tekerccsel a 3.a osztályból Nagy Edina;
III. helyezést a válogatás: laktóz és gluténmentes finomsággal a 3.c osztályból Sass Lajosné, mama kapta.
Köszönjük!
A nap második felében kézműves foglalkozás keretében az 1. és 2. évfolyam termésképet készített, míg a 3. és 4. évfolyamos gyerekek csuhéból virágot kötöttek.
Mint a régi időkben a nap végén a munka után következett a zene és tánc. Nagy Imre érkezett hozzánk, aki egy kukoricás népdal megtanítása után moldvai táncokkal ismertette meg a gyerekeket.
Ezen a napon tanulóink megismerkedtek nagyszüleink, dédszüleink őszi munkáival, valamint a hosszú őszi, téli esték hangulatába is bepillantást nyerhettek vidám, játékos foglalkozások keretében.
A bejegyzés megosztása: