2018. április havi bejegyzések

„1 vers-1 rajz”

A Városi Könyvtár és Művelődési Ház programjához csatlakozott iskolánk is. Alsó-és felső tagozatos diákjaink a Költészet Napja jegyében illusztrációkat készítettek kedvenc versükhöz. Az alkotásokból a szervezők kiállítást rendeztek. Az ünnepélyes díjátadó a Városi Könyvtárban került megrendezésre április 11-én 14 órától, ahol a legügyesebb rajzosokat jutalmazták.

vers2018konyvt02

Kiváló munkájukért díjazásban részesültek:
Bertóthy Tamás 4.c
Farkas Dorina 7.c
Koszta Panna 6.b
Kovács Mónika 8.a
Kustor Máté 4.b
Mezei Melissza 4.b

Különdíj: Koncz Kristóf 6.b

vers2018konyvt01

A bejegyzés megosztása:

Témahetek 2018

Április 9-13 között a DIGITÁLIS TÉMAHÉT zajlott. Változatos programok színesítették ezt a hetet is. Előadásokat tartottak a nevelők a biztonságos internetezésről, felhívták a gyerekek figyelmét a helyes és biztonságos internethasználatra a következő témákban: „Az vagy amit kedvelsz”, „A digitális kor gyermekei”. Az IKT eszközök játékos használatára, valamint „Kalandozás a múltba” címmel játékos vetélkedőkre került sor. Nagy örömmel vetették bele magukat a gyerekek az internet rejtelmeibe.

Április 23-27 a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG HETE volt. A harmadik témahéten szintén tartalmas programokon vehettek részt tanulóink. A foglalkozásoknak még a címei is érdekesek, csábítóak, nem beszélve a játékos megvalósításukról. A következő témákban mélyedhettek el a gyerekek: „Táplálkozz tudatosan!”, „Egy bolygón élünk” -Film megtekintése: Ökolábnyomunk címmel, „ A klímaváltozás hatásai”, „A papír útja!”.

temahetek01

Két technika szakos kollégánk segítségével az újrahasznosítás jegyében készítettek papírcsíkokból dobozokat, képkereteket. Az újrahasznosított anyagokból készített tárgyak kiállítása és vására is ezen a héten volt.

Szintén ezen a héten került megrendezésre a papírgyűjtés is.

Létai Ilona
munkaközösség vezető

A bejegyzés megosztása:

Vidám Versek Versmondó Versenye

„ A vers csak születik,
mint ahogyan a szél.
Vagy a virág.
Vagy a falevél.”
/Wass Albert/

 

A Költészet Napjához kapcsolódva Janikovszky Éva Könyvtárunk versmondó versenyt hirdetett a felső tagozatban. A diákok vidám, mókás versekkel szórakoztatták a közönséget. Felcsendült többek között Romhányi József, Varró Dániel, Kányádi Sándor tréfás költeménye. A zsűri (Majoros Erzsébet, Mészárosné Imre Melinda, Milotai-Kiss Ildikó, Molnárné Pelei Andrea, Neumayer Nóra, Oláh Ágnes) két kategóriában jutalmazta a legkiemelkedőbb versmondókat.

vidamversmon2018

Eredmények:
5-6. osztály
1. Ágoston Dorottya 6.b
2. Budai Henrietta 5.b
3. Szabó Renáta 5.b

Különdíj: Kontor Sándor 5.b

7-8. osztály
1. Szoták Viktória 7.b
2. Kalmár Barbara 7.b
3. Kovács Krisztina 7.b

A bejegyzés megosztása:

Alapműveleti matematika verseny 2018

Iskolánkban 2018 április 11-én alapműveleti matematika verseny zajlott. Összesen 95 tanuló mérhette össze tudását. A mi tanulóink nagyon szép eredményeket értek el, melyek a következők:

4. évfolyam /Felkészítőik: Tarnóczki Zsoltné/
3. Iles Dávid
6. Oláh István

5. évfolyam /Felkészítőik: Létai Ilona/
1.Flach Márk
3. Kiss Gabriella

6. évfolyam /Felkészítőik: Létai Ilona/
1. Veres Kristóf
6. Vida Ferenc

7. évfolyam /Felkészítőik: Nagy Zsolt/
1. Bozsóky Virág
5. Kalmár Barbara
6. Zurbó Benjámin

alapmuv201801

Gratulálunk minden helyezett tanulónak és felkészítőinek.

Létai Ilona
munkaközösség vezető

A bejegyzés megosztása:

Alapműveleti matematika verseny megyei összesítése

Az Alapműveleti matematika verseny megyei összesítése után sem szégyenkezhetünk, ugyanis kiváló eredményeket értek el tanítványaink. Minden évfolyamon közel kétszáz, vagy attól több versenyző volt. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

4. évfolyam
Iles Dávid 29.
Oláh István 53.

5. évfolyam
Flach Márk 12.
Kiss Gabriella 45.

6. évfolyam
Veres Kristóf 21.
Vida Ferenc 77.

7. évfolyam
Bozsóky Virág 27.
Kalmár Barbara 70.
Zurbó Benjámin 77.

8. évfolyam
Hadházi Panna 48.
Bora Patrik 79.

Felkészítőik: Tarnóczki Zsoltné, Létai Ilona és Nagy Zsolt

Készítette: Létai Ilona
munkaközösség vezető

A bejegyzés megosztása:

Határtalanul könyvgyűjtés 2018

konyvgyujtes2018logo

Vannak feleslegessé vált könyveid otthon?
És volna kedved felajánlani néhányat?

Ha igen, gyűjtsd össze, és hozd el az iskolába! Az így összegyűlt könyveket a homoródszentmártoni iskola diákjainak visszük el a „Te vagy az, te vagy az gyöngy kis ország, Erdély!” című Határtalanul! pályázat  keretében. Adományoddal a kis település könyvtárát gyarapítod!

Tiszteld meg a település lakóit és az iskola tanulóit azzal, hogy jó állapotú könyvet adományozol!

Hová viheted a könyveket?
Az Arany János Általános Iskolába Nagy József iskolatitkár irodájába.

Meddig hozhatod az adományokat?
2018. május 18. péntek 12 óráig.

Segítségedet nagyon megköszönjük!

A bejegyzés megosztása:

Arany-nap 2018

Iskolánk névadójáról való megemlékezés már hagyománnyá vált. A jókedv, móka, kacagás jegyében diákönkormányzatunk március 10-én Arany-napot szervezett felső tagozatosaink számára. 12 helyszínből választhatták ki a gyerekek a számukra legérdekesebb lehetőséget.  A sportolni vágyó diákokat ping-pong, foci, vízi vetélkedő és kosárlabda várta. A kreativitásukat kézműves foglalkozásokon mutatták meg.  Míg eszességükről a Legyen Ön is milliomosban, a Honfoglaló játékban és az Arany kvízben adtak számot. A szórakoztató filmvetítés is nagy népszerűségnek örvendett.

aranynap201801

aranynap201802

A bejegyzés megosztása:

„A gyerekek a legnagyobb művészek, mert ők a szívükből rajzolnak”

A Hajdú-Bihar megyei POK Megyei Rajzversenyt hirdetett. Első körben több mint 400 alkotás érkezett, ahol a szakmai zsűri 157 pályaművet választott ki a második fordulóba. A Kós Károly Művészeti Iskolában megrendezett megmérettetésre iskolánkból 14 tanulót hívtak meg, ahol diákjaink ügyesen szerepeltek.

rajzvers201801

Eredmények:
5-6. osztályos kategóriában:
Szima Gergő 5.c: – 2. helyezés
Hercz Béla 5.c: – 4. helyezés
Bartos Eszter 5.b: – 5. helyezés

rajzvers201802

7-8. osztályos kategóriában
Farkas Dorina 7.c: – 3. helyezés
Szabó Viktória 8.b: – különdíj

Felkészítő pedagógus: Máté József

A bejegyzés megosztása:

Út az elődöntőbe

Iskolánk kézilabda válogatottja sikeres szereplésével az országos elődöntőbe került. Az út hosszú volt idáig, ősszel ez a csapat megnyerte a Körzeti kézilabda Diákolimpiát, ezzel jogosultságot szerzett a megyei elődöntőn való szereplésre.

Február végén 4 csapat részvételével zajlott le a verseny. Itt a Berettyóújfalu és Hajdúszoboszló csapatait magunk mögött hagyva tovább jutottunk a megyei döntőre. Ezzel történelmet írt kis válogatottunk, hiszen ilyen eredmény még nem született az iskola életében.

kezi201802

A megyei döntőre március 27-én került sor Hajdúnánáson, ahol újra négy csapat mérhette össze erejét: Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás és Létavértes.

Ezen az emlékezetes napon második helyezettként tovább jutottunk az országos elődöntőbe, amelynek időpontjáról még nem kaptunk visszajelzést.(I. Balmazújváros, II. Létavértes, III. Hajdúnánás, IV. Hajdúböszörmény)

kezi201801

A csapat tagjai: Nagy Viktória 7.b, Ferenczi Lili 6.b, Fekete Barbara 6.b, Kővári Nikolett 6.a, Orvos Kitti 6.c, Orvos Vanda 6.c, Balogh Mercédesz 6.b, Rafael Dorina 6.c, Kiss Mária 6.c, Makula Katrin 6.c, Rost Ágota 6.a, Laczkó Fanni 5.c, Jenei Kamilla 5.c.

Felkészítő pedagógus: Hadady Mónika

A bejegyzés megosztása: