2021. április havi bejegyzések

Tájékoztatás beiskolázásról 2021

TISZTELT LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOS DIÁK SZÜLŐJE/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐJE!

Tájékoztatás beiskolázásról

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon: 52-585-023, vagy e-mailben: aranyjanos.letavertes@gmail.com) az intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégezzük. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen  iskolánk a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és saját rendszerünkben a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítjuk. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

 A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

 Helyszín: Árpád tér 10. szám alatti épület (Emeletes iskola) aulája

Időpont:
2021.  április 15.  7:30 – 17:30
2021.  április 16.  7:30 – 17:00

Megjelenés csak lázmérést és kézfertőtlenítést követően, orrot és szájat eltakaró maszkban történhet. Egyszerre csak egy család (szülő / gondviselő és gyerek) tartózkodhat az épületben.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, legkésőbb 2021. április 23-ig döntünk a gyermekek felvételéről és ezután küldjük el a tájékoztatásunkat Önnek.

 A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára a hit- és erkölcstan vagy az etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. A hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatosan, az egyházaktól kapott információkat feltüntetjük a honlapunkon.

 A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 Létavértes, 2021. április 7.

Nagy Józsefné
intézmény vezető

A bejegyzés megosztása:

Kezdjük! – Még mindig online oktatás

Kedves Szülők, Diákok!

Lehet, hogy nem jó hír mindenkinek, de szeretném elmondani, tulajdonképpen csak emlékeztetőül, hogy a rövid pihenőnek a mai nappal vége, holnap folytatjuk a munkát. A forma nem változik: digitálisan. Reméljük, lehet tartani az előre kalkulált nyitás időpontját!

Most azonban megkérek minden diákot, holnap reggel a csütörtöki órarendnek megfelelően kezdje el a munkát, folytassa a tanulást! Mi pedagógusok online órákkal, segédanyagokkal, a lehető legtöbb támogatással igyekszünk megkönnyíteni ezt a tevékenységet. Nagyon fontos, hogy a kapott információk alapján dolgozzatok, pontosak legyetek, küldjétek vissza az önállóan elkészített munkákat, hogy tudjuk azt értékelni!

Az osztályfőnökök eljuttatták mindenkihez az online oktatáshoz készült Etikai Kódexet, melynek pontjait kérem, maradéktalanul tartsátok be!

Ismételten felhívom a figyelmet arra, hogy a szünetnek vége, szabadsága pedig nincs egyetlen diáknak sem, viszont a módszer, amellyel tanulunk, teljes odadadást követel a tanítási-tanulási folyamat minden résztvevőjétől.

Kérem a szülőket, gyermekük napirendjét ennek megfelelően alakítsák, figyeljenek oda, hogy keljenek időben, dolgozzanak, időnként mozogjanak, s az étkezések is időben történjenek! A tanulás után is maradjon mindenki otthon, kerüljük a csoportosulásokat, csavargást! Vigyázzunk egymásra!

Mindenkinek jó egészséget, sikeres munkát kívánok!

Létavértes, 2021. április 7.

Nagy Józsefné
intézmény vezető

A bejegyzés megosztása: