2021. március havi bejegyzések

Tavaszi szünet 2020-21

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

Elérkeztünk a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási naphoz! Most egy hét pihenés következik számotokra. Legközelebb április 8-án, csütörtökön kezdjük el a munkát. Az előtte lévő nap iskolánk munkaterve alapján tanítás nélküli munkanap lesz – csak a tantestület fog dolgozni -, tehát a diákok számára meghosszabbodik egy nappal a szünet.

2021. április 8-án előzetes terveinkkel ellentétben még mindig digitális formában folytatjuk a munkát! Reméljük azonban, hogy nem sokáig!

Kérek mindenkit, a szünet után teljes erőbedobással, aktív részvétellel, kellő szorgalommal folytassa a tevékenységét! Szeretnénk, ha a tanulásban mindenki megfelelő előmenetelt tudna tanúsítani, s nem maradna le senki!

Köszönöm az együttműködést!

Létavértes, 2021. március 31.

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása:

Digitális oktatás 2021

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

A digitális oktatás immár harmadik hetében járunk. Tapasztalatainkat összegyűjtve, néhány tanácsot, kérést szeretnék megfogalmazni a tanulás ezen módjának sikeressége érdekében.

Pedagógusaink nagy odaadással, sok jelenléti óra tartásával, feladatlapok, segédanyagok küldésével igyekeznek a lehető legtöbb segítséget nyújtani a tanuláshoz.

Szép számmal vannak tanulók, akik odateszik magukat, részt vesznek az órákon, visszaküldik a feladatokat, haladnak velünk.

Sajnos van példa az ellenkezőjére is! Az osztályfőnökök folyamatosan figyelmeztetik azokat, akiknek nem jut eszébe, hogy saját maguk ellen dolgoznak, vagyis nem dolgoznak, nem értik, hogy így óriási lemaradást halmoznak fel! Azoknak a diákoknak, akik folyamatosan posztolnak, képeket, videókat tesznek fel a facebook oldalukra, minden eszközük megvan arra, hogy tartsák a kapcsolatot tanáraikkal, feladatokat küldjenek vissza, tanuljanak.

A Kréta felületén mindig feltesszük a házi feladatokat, azt kérem mindeniktől, ez alapján dolgozzon!

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, kísérjék figyelemmel gyermekeik tevékenységét, segítsék őket a napirend betartásában!

Az oktatás most sem megszűnt, hanem új formában megy tovább. Nem szünetet, nem szabadságot kaptak a tanulók, ezért a napirendjüket is a jelenléti oktatáshoz kell igazítani!

Szorgalmi időszakban nem szeretnénk, ha csavargással, kóborgással töltenék az időt a gyerekek, s tanulás után is kerülni kell a csoportosulásokat! Vigyázzunk egymásra, másokra!

További sikeres munkát, jó egészséget kívánok!

Létavértes, 2021. március 24.

 Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása:

Ajánlja fel adója 1%-át jó helyre!

Az iskola alapítványa aktívan hozzájárul az intézményünkben folyó oktató-nevelő munka segítéséhez. Támogatásának köszönhetően valósulhatnak meg délutáni programok, juthatnak el diákjaink tanulmányi és sportversenyekre, könyvjutalmat vásárolhatunk segítségével, de a mindennapi nevelő-oktató munka sikeréhez is hozzájárul eszközök vásárlásával. Az elmúlt évben beszűkült annak a lehetősége, hogy az alapítvány vagyonát gyarapíthassuk, így még nagyobb szükségünk lenne az adó 1%-ából történő bevételre.

Kérjük, ajánlja fel adója 1 %-át iskolánk alapítványának!

Az ehhez szüksége adatok:

A Létavértesi Arany János Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány
Adószám: 18540680-1-09

Köszönjük segítő szándékát az iskola diákjainak nevében!

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása:

Az általános iskolai beiratkozás felvételi körzethatárai 2021

A Létavértesi Arany János Általános Iskola körzethatárai:

Akotmány utca, Árok utca, Árpád utca, Árpád tér, Bajcsy-Zsilinszky utca, Baross utca, Batthyány utca, Bem J. utca, Berkes tér, Bocskai utca, Bólyai utca, Csokonai utca, Debreceni utca, Diószegi utca, Epreskert utca, Fenyő tér, Gyár utca, Hajnal utca (Cserekert), Halom utca, Hunyadi utca, István utca, Jókai utca, József A. utca, Károlyi utca, Keleti utca, Kepecstag (tanya) , Kert utca, Kinizsi utca, Konyári utca, Kossuth utca, Kossuth kert,
Kölcsey utca, László utca, Lehel utca, Május 1. utca (Cserekert), Mosonta-kert, Móricz Zs. utca, Nagyváradi utca, Nap utca, Népbolt utca, Petőfi utca, Rét utca, Rózsa utca, Sándor utca, Szabadságharcos utca, Széchenyi utca, Szélső utca, Sziget utca, Szilerdő utca, Táncsics utca, Teleki utca, Temető utca, Tóth Árpád utca, Tulipán utca, Új utca, Vezér utca, Víztorony utca, Vörösmarty utca, Zöldfa utca

A bejegyzés megosztása:

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Szülők!

A Kormány a 17/2021.(III.5.) EMMI határozat gyermekfelügyeletre vonatkozó részét módosította. Ennek megfelelően szeretnék tájékoztatást adni: mégis van lehetőség arra, hogy az iskola szervezzen a szülők igénye és kérelme alapján gyermekfelügyeletet.

Tekintettel arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, ezért felhívnám a figyelmet, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetekben – ha a szülők, nagyszülők munkavégzés miatt nem tudják megoldani a felvigyázást, vagy a védekezésben vesznek részt – vegyék igénybe!

A jelentkezés az ügyeletre (nem tanulásra, tanításra!) kétféle módon történhet:

  1. A szülő jelzi az osztályfőnöknek a szándékot, aki továbbítja az igényt az iskola vezetésének.
  2. Munkaidőben az 52-585-023-as telefonszámot lehet hívni.

Kérem, adják meg elérhetőségüket a híváskor, hogy vissza tudjunk jelezni az ügyeletről!
Az együttműködést előre is köszönöm!

Létavértes, 2021. 03. 07.

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása:

Digitális munkarend 2021

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban a 17/2021.(III.5.) EMMI határozat értelmében 2021. március 8-tól március 31-ig tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre a nevelés-oktatási folyamat.

Ezt követően tavaszi szünet lesz, majd az első tanítási nap 2021. április 7-én, reményeink szerint már hagyományos keretek között kezdődik.

A digitális oktatás ideje alatt a tanulók számára a tananyag kijelölése, a tanulás támogatása online módon történik. A KRÉTA felületet és a Classroomot használva eszközként juttatunk el ismereteket, feladatokat a diákoknak.

Ehhez a jelszavakat, hozzáféréseket minden szülő, tanuló számára már korábban eljuttattuk. Akinek nem sikerül belépni az adott felületre, az osztályfőnöknek jelezve tud segítséget kérni.

A digitális munkarend idején az egyébként iskolában töltendő időszak alatt a tanulók otthonukban, tanulással foglalkozva tartózkodnak.

Ügyelet az iskolában nem szervezhető.

Étkezést az Önkormányzat ebben az időszakban is biztosít az azt igénylőknek. Ez elvitellel történik a konyha épületéből.

Kedves Diákok!

Kérünk benneteket, a digitális oktatás idején a legjobb tudásotok szerint vegyetek részt az tanítási-nevelési folyamatban!

Az online órákra jelentkezzetek be, a feladatokat készítsétek el, küldjétek vissza, hogy a leginkább zökkenőmentesen kezdhessük a tavaszi szünet után a munkát!

Az együttműködést előre is köszönöm!

Létavértes, 2021. 03. 05.

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása: