2020. október havi bejegyzések

Testvértelepülési pályázat 2020

Kedves Gyerekek!

A Petőfi Sándor Elméleti Líceum és a Létavértesi Arany János Általános Iskola testvériskolai kapcsolatai már sokéves múltra tekintenek vissza. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával az elmúlt években rendszeresen volt lehetőségünk személyes találkozók szervezésére, ahol székelyhídi és létavértesi általános iskolás gyerekek találkozhattak, ismerkedhettek. Sajnos az idei tanévben a kialakult járványhelyzet miatt személyes találkozóra nincs lehetőség, a fennálló kapcsolatokat azonban szeretnénk tovább ápolni, ezért a digitális térbe hívunk benneteket közös feladatmegoldásra, melynek tematikája a XIX. század meghatározó eseményei, a reformkor és a szabadságharc időszaka, illetve a korszakot meghatározó két költőóriás, Petőfi és Arany – akik éppen a két település iskoláinak névadói – barátsága.

A vetélkedő két nagy tematikai egységet foglal magába:

  1. Helytörténeti ismeretekre építő történelmi vetélkedő, „Miénk itt e zászló, sosem hagyjuk el!” melynek célja közös múltunk és egymás alaposabb megismerése. (kétfős csapatok jelentkezését várjuk)
  2. „Jelszavaink valának: haza és haladás.” – a reformkor jeles személyeinek, nagyszabású alkotásaiknak, tetteinek képi megjelenítése (egyéni verseny)

A megoldandó feladatok a Google Tanterem (Google Classroom) felületén érhetők el, amelynek kódja:

k7hjku5

A háromrészes történelmi vetélkedő megoldásait is ide kérjük feltölteni!

A megoldások és „Jelszavaink valának: haza és haladás.” rajzpályázat alkotásainak beérkezési határideje:

2020. december 10.

Mindenkinek jó munkát kívánunk!

Milotai József, Nagy Dezsőné
koordinátor

A bejegyzés megosztása:

Kezdődik a szünet…

Tisztelt Szülők!

Bizonyára nem újdonság senki számára, hogy 2020. október 23-ától november 1-jéig őszi szünet lesz az iskolában.

A tanév kezdete óta intézményünkben nem került sor rendkívüli tanügyi intézkedésre (rendkívüli szünet vagy digitális munkarend elrendelésére).

Kérem, hogy segítsék a járvány visszaszorítását (ami már településünkön is megjelent) azzal, hogy a gyerekek a kontaktusszám csökkenése érdekében lehetőleg családjukkal töltsék el a szünidőt!

Kerüljék azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak, minimalizálják az iskolatársaikkal vagy más intézmények diákjaival közös, a vírus terjedése szempontjából kockázatos programokon való részvételt!

A cél az, hogy az iskolánkat érintő fertőzések számát minimálisra csökkentsük!

Köszönöm az együttműködést!

A szünetre szép időt, kellemes pihenést, jó egészséget kívánok mindenkinek!

Létavértes, 2020. október 22.

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása:

A 8b ünnepi megemlékezése

A 8.b osztályos tanulóink kis műsorral készültek az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére.

Szereplők:
Bartos Eszter
Bodnár Orsolya
Budai Henrietta
Burai Dávid
Fagyal Sára
Harmati Dorottya
Iván Alexandra
Jónás Réka
Mezei Benjámin
Szabó Renáta

Gitár: Bodnár Orsolya és Nagy Zsolt
A videót felvette és szerkesztette: Iván Alexandra
Az éneket és gitárkíséretet betanította: Nagy Zsolt

Rendezte: Milotai József

A bejegyzés megosztása:

Határtalanul 2020

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. mint támogató pályázatot hirdetett a Határtalanul! program keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére.

Iskolánk pályázatot nyújtott be „II. Rákóczi Ferenc nyomában  Kárpátalján” címmel, HAT-20-01-1177 pályázati azonosítóval, ami  kedvező elbírálást kapott. Így 4.625.950 Ft támogatásban részesültünk, mely a tanulók utaztatására, étkezésére és elszállásolására használható fel.  Hetedikeseinkkel 2021 június 1-6 között kelünk útra és keressük fel Kárpátalja magyar lakta területeit, történelmi nevezetességeit, s látogatunk meg több magyar iskolát. Köszönet a támogatónak a lehetőségéért!

hatartalanul_logo

A bejegyzés megosztása:

Tájékoztatás testhőmérséklet mérésről

Tisztelt Szülők!

A Kormány 431/2020. (IX.18.) rendelete értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-től kötelező érkezéskor a testhőmérséklet mérése.

Ennek értelmében mind a tanulók, mind a dolgozók testhőmérsékletét megmérjük az iskolába érkezéskor.

Amennyiben az országos tisztifőorvos által meghatározott értéket: 37,8 C-t eléri vagy annál magasabb a mért hőmérséklet, a tanulót elkülönítjük, s értesítjük a szülőt, aki haza kell, hogy vigye gyermekét.

A tanulót kísérő szülő maszk viselése mellett a kijelölt mérőpontig léphet be az iskola területére, s megvárhatja a mérés eredményét.

Immár 3. alkalommal módosult az EMMI által kiadott Intézkedési terv a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről.

Ezt a következő linken találják meg:
https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/covid19/intezkedesi_terv_koz nev_int

Kérünk mindenkit a szabályok betartására a vírus elleni hatékony védekezés érdekében!

Létavértes, 2020. október 1.

Köszönettel: Nagy Józsefné
intézmény vezető

A bejegyzés megosztása: