2018. december havi bejegyzések

Karácsonyi műsor

Az utolsó tanítási napon a hetedik és ötödik évfolyam néhány tanulója karácsony alkalmából egy meglepetés produkcióval kedveskedett az iskola dolgozóinak és tanulóinak. A megható műsorszámmal kellőképpen ráhangolódott mindenki a karácsonyra. A gyerekek fellépése után pedig a pedagógus énekkart is meghallgathattuk, akik megkoronázták az ünnepet énekükkel.

P1000409

Próbán még így nézett ki…

P1000417

…színpadon pedig így:)

P1000418

Szólt a furulya

P1000420

Égett a gyertya

P1000423

Verseltünk

P1000430

Megjelentek az angyalok is

A fényekért köszönet Kovács Józsefnek, aki rendelkezésünkre bocsájtotta és be is állította az eszközöket. A látvány magáért beszélt.

A műsort összeállította és a gyerekeket segítette: Molnárné Pelei Andrea, Létai Ilona, Zsírosné Czeglédi Erzsébet és Milotai József

A bejegyzés megosztása:

„Angyalok szárnyán”

„Kísérjen utadon béke és szeretet,
öröm ragyogja be egész életedet!
Nyomodban is mosoly, vidám jó kedv járjon,
ügyes kezed nyomát hagyd ott a világon!”

Iskolánkban már hagyomány, hogy az adventi időszakban kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek együtt készülődnek a karácsonyra. A diákönkormányzat meghitt, karácsonyi hangulatot varázsolt az iskola aulájába, ahol felső tagozatos diákjaink évfolyamonként közös versekkel, énekekkel gyújtották meg az adventi koszorún a várakozást jelképező gyertyákat.

Az ünnepi készülődés jegyében az iskolai könyvtárban megnyitottuk az „Angyalok szárnyán” időszaki kiállításunkat. Adomán Mónika kézműves alkotó gyűjteményéből összesen 129 különleges angyal és 4 kép került bemutatásra. December 15-én adventi bütyköldét tartottunk a 4-5. osztályos gyermekeknek. A jó hangulatú délelőtt folyamán Mónika segítségével megismertük a decoupage technika szépségeit-nehézségeit. Kreatív alkotóink egy csodálatos lovacskás dísszel tértek haza.

adventi20181201

adventi20181202

adventi20181203

adventi20181204

A bejegyzés megosztása:

Madáretető-készítő verseny 2018

Az őszi szünet előtt versenyt hirdetünk az 5. évfolyamon, melynek célja, hogy a barkácsolni
szerető, kreatív diákjaink egyedi, ötletes madáretetőket készíthessenek. Az évfolyam minden osztályából voltak jelentkezők. Az elkészült munkák magas színvonalat képviseltek, így zsűritagjainknak is igen komoly kihívást jelentett a győztes megnevezése.

Díjazottjaink:
I. hely: Venczel Lilla, Venczel Panna 5.c osztály
II. hely: Ágoston Lilla, Portörő Fanni 5.b osztály
III. hely: Milbik-Lantos Péter 5.c osztály és Krasniqi Albin 5.c osztály

Különdíj: Balogh Dominik, Kovács Dominik, Boros Nándor 5.b osztály

Zsűritagok: Neumayer Nóra, Milotai-Kiss Ildikó, Pál Csaba

madar2018

Az iskolánknak ajánlott madáretetőket a három épületünkben fogjuk elhelyezni, ezzel
segíteni az itt maradt madarak élelmezését.

Köszönjük minden versenybe részt vevő diákunk munkáját.

A bejegyzés megosztása:

HO-HO-HO-HÓ itt járt nálunk Télapó!

„Mikulás, Mikulás,
mindene de csudás:
Legszebb a puttonya, ajándékból
minden jóból
ki nem fogy soha!
Mikulás, Mikulás,
mindene de csudás:
legjobb a jó szíve,
ajándéknál
dúsgazdagabb
jósággal van tele!”

Az év utolsó hónapja tartogatja számunkra a legtöbb ünnepet. December 6. Miklós napja, Magyarországon Mikulás ünnepe. Ezen a napon a gyerekek szépen kitisztított cipőjükbe ajándékot kapnak. A jó gyerekek narancsot, diót, csokoládét, a "rosszak" krampuszt és virgácsot. Ennek jegyében felsős diákönkormányzatunk Mikulás Postát szervezett december 6-án. A Télapó és segítői a reggeli órákban körbejárták az osztályokat és megjutalmazták a jó gyerekeket és pedagógusokat. A diákok közös énekléssel köszönték meg az ajándékokat. Másnap december 7-én, táncos mulatságon vettek részt felső tagozatos diákjaink. Az ünnepi hangulatról a stúdiósok gondoskodtak Zsiros József tanár úr vezetésével. A 7. b osztály finom falatokkal várta a vendégeket.

miku201801

Miku Marci és a Krampi-Girl-ök

miku201802

A 7b-s Büfés csapat

A bejegyzés megosztása: