2018. március havi bejegyzések

„Magyarok Mózese”

Március 23-án „Magyarok Mózese” címmel, történelmi vetélkedőn vettek részt iskolánk tanulói Berekböszörményben. A Berettyóújfalui Tankerület 12 csapata Kossuth Lajos életét és korát felölelő verseny keretében adott számot felkészültségéből, ismereteiből. A megmérettetésen iskolánk csapata az előkelő első helyen végzett.

magymoz201802

A csapat tagjai:
1. Balogh Nóra 7.b
2. Kovács Krisztina 7.b
3. Szoták Viktória 7.b

Felkészítő pedagógus: Milotai József

A bejegyzés megosztása:

Beiratkozás 2018

A Létavértesi Arany János Általános Iskola tájékoztatása az 1. évfolyamra
történő beiratkozásról

beiratk2018

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Létavértesi Arany János Általános Iskolában a beíratásra

2018. április 20. csütörtökön 7:30 – 17:00 között
2018. április 21. pénteken 7:30 – 17:00 között kerül sor.

A beiratkozás helyszíne a Létavértesi Arany János Általános Iskola iskolatitkári irodája (Létavértes, Árpád tér 10.)

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata, TAJ-kártyája, a gyermek nevére kiállított lakcímkártya
  • óvodai szakvélemény
  • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a szakértői bizottság szakértői véleménye (ha van)
  • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
  • normatív kedvezmény igénybevételéhez a jogosultság megállapításához szükséges igazolás (határozat gyermekvédelmi kedvezményről, orvosi igazolás tartósan betegségről vagy igazolás családi pótlékról)

Tájékoztatjuk a szülőket, hogy a beíratás minden tanköteles korú (2012. augusztus 31-ig született) gyermek számára kötelező! A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetője hivatott a fellebbezést elbírálni.

L é t a v é r t e s , 2018. március 12.

Az iskolánk körzetébe tartozó utcák nevei a következők:
Alkotmány utca, Árok utca, Árpád utca, Árpád tér, Bajcsy-Zsilinszky utca, Baross utca, Batthyány utca, Bem J. utca, Berkes tér, Bocskai utca, Bólyai utca, Csokonai utca, Debreceni utca, Diószegi utca, Epreskert utca, Fenyő tér, Gyár utca, Hajnal utca (Cserekert), Halom utca, Hunyadi utca, István utca, Jókai utca (Cserekert), József A. utca, Károlyi utca, Keleti utca, Kepecstag (tanya) , Kert utca, Kinizsi utca, Konyári utca, Kossuth utca, Kossuth kert, Kölcsey utca, László utca, Lehel utca, Május 1. utca (Cserekert), Mosonta-kert, Móricz Zs. utca, Nagyváradi utca, Nap utca, Népbolt utca, Petőfi utca, Rét utca, Rózsa utca, Sándor utca, Szabadságharcos utca, Széchenyi utca, Szélső utca, Sziget utca, Szilerdő utca, Táncsics utca, Teleki utca, Temető utca, Tóth Árpád utca, Tulipán utca, Új utca, Vezér utca,
Víztorony utca, Vörösmarty utca, Zöldfa utca

Letölthető formátum: Beiratkozás 2018

A bejegyzés megosztása:

“Aranyoskák” az Arany buszban

aranybuszlogo2018

Különleges látvány fogadta március 8-án iskolánk pedagógusait, diákjait és városunk lakosságát. Janikovszky Éva Könyvtárunk szervezésében a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulójára összeállított vándorkiállítása érkezett településünkre, amelyet egy kívülről Toldi-képregénybe burkolt 200-as Arany-buszban tekinthetett meg az érdeklődő közönség. Arany János életművét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A gyerekek kipróbálták a Toldi-erőjátékot, kvízt oldottak meg, verseket és rappelt Arany-szövegeket is hallgattak. A busz az országot járva interaktív módon ismerteti meg a diákokkal Arany János életét és munkásságát.

aranybusz201801

aranybusz201802

aranybusz201803

A bejegyzés megosztása:

Pénzügyi témahét

2018. március 5-9 között ismét, immáron 4. alkalommal került megrendezésre a Pénz7, az évről-évre egyre több tanárt és diákot vonzó pénzügyi-gazdasági nevelési program. Célja ,hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, alaposabb ismeretekkel rendelkezzenek a pénzvilág működéséről. Iskolánk is fontosnak tartotta, hogy helyi munkatervébe tervezetten bekerülhessen a pénzügyi tudatosság. Gyermeknyelven szóló változatos programjaink fejlesztik tanulóink kreativitását, innovativitását, kezdeményezőképességét. Ki-ki a maga korosztályi szintjén ismerkedhetett a pénzügyi folyamatokkal.

penzhet201801

Alsó tagozatos tanulóink tanulmányi sétáik során tapasztalhatták meg a bolti és piaci árak közti különbséget, előzetesen gyűjtött anyagokból szereztek ismereteket szomszédos országaink pénzeszközeiről. A környezettudatosság jegyében újrahasznosítható anyagból készíthettek perselyt megtakarításaik számára. Megszerzett tapasztalataikat később hasznosíthatták különféle pénzügyi játékok (zsetonkereső, 1 perc és nyersz, gazdálkodj okosan!) fordulóiban.

penzhet201802

Felső tagozatos diákjaink is változatos programokon keresztül nyerhettek betekintést az anyagi javak rendszerébe. A 6.évfolyam tanulói a K&H Vigyázz, Kész, Pénz program keretén belül látogattak el a debreceni pénzintézetbe osztályfőnökeikkel. A dráma eszközeit is felhasználva sajátíthatták el  az alapvető pénzügyi ismereteket magyar szakos tanáraik vezetésével. Játékos, interaktív feladatokon keresztül próbáltak nebulóink eligazodni a pénz világában rendhagyó matematika óráikon. Tanácsot adhattak majdani önmaguknak a családi kassza tudatos tervezéséről ,továbbá válaszokat kaptak a mindennapok kihívásaira az elméleti oktatást gyakorlati elemekkel is megtűzdelt foglalkozásokon. Programjainkat színesítették a gyerekek által elkészített ötletes plakátok, melyek kiállításra kerültek az iskola aulájában. Köszönjük tanítványaink kitartó érdeklődését valamint kollégáink áldozatos munkáját!

Mészárosné Imre Melinda

A bejegyzés megosztása:

Arany busz az “Aranyban”

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulójára állított össze különleges vándorkiállítást, amelyet egy buszban tekinthetünk meg. A busz az ország iskolát járva próbálja Arany János életét és munkásságát megismertetni a diákokkal. 2018 március 8-án hozzánk is ellátogat.

Időpontja: 2018. március 8. 8:00-16:00
Helyszíne: iskola udvara
Díja: ingyenes

aranybuszplakat201801

A bejegyzés megosztása:

Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2018

Az idei tanévben 10 alsós és 11 felsős gyerekkel indultunk ezen a versenyen. Flach Márk ötödikes tanulónkat az a megtiszteltetés érte, hogy meghívták a megyei eredményhirdetésre.  Ahová évfolyamonként csak a megye első húsz helyezett tanulója kap meghívást. Márk a 8. helyezést érte el és ezért értékes könyvjutalomban részesült. De a többi versenyzőnek sem kell szégyenkeznie, ugyanis nagyon jó helyezéseket értek el.

Gratulálunk nekik és felkészítő pedagógusaiknak is!
Eredményeink:
3. évfolyam – /Felkészítő: Belényesiné Kiss Edit/
Vida Szabolcs – 158. hely

4. évfolyam
Iles Dávid – 49. hely /Felkészítőik: Tarnóczki Zsoltné/
Kerekes Balázs – 93. hely
Lakatos Regina – 140. hely /Felkészítő: Kertészné Suta Mária/

5. évfolyam – /Felkészítő: Létai Ilona/
Flach Márk – 8. hely
Bozsóky Péter – 130. hely

6. évfolyam – /Felkészítő: Létai Ilona/
Vida Ferenc – 116. hely

7. évfolyam – /Felkészítő: Nagy Zsolt/
Hegyesi Zsolt – 66. hely
Kalmár Barbara – 112. hely
Bozsóky Virág – 118. hely

zrinyi201801

Flach Márk és felkészítője Létai Ilona

A bejegyzés megosztása: