2017. május havi bejegyzések

X. Komplex Művészeti Vetélkedő

“Fontos, hogy a gyerekeknek élmény legyen, ami az iskolában történik. – És ez a tevékenység olyasmi, amit szabad választással és jó kedvvel tudnak csinálni.”

– Prof. Dr. Gaul Emil, belsőépítész, egyetemi tanár

Tizedik alkalommal rendezték meg idén az országos Komplex Művészeti Vetélkedőt, melynek helyszíne a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola volt. Összesen 7 megye, 38 iskolájának 270 tanulója vett részt a rendezvényen. A mi iskolánk diákjai a képzőművészeti ágazatban indultak, Máté József rajz szakos tanár felkészítésének köszönhetően.

Az ország minden részéről, Budapesttől Székesfehérvárig érkeztek versenyzők, akik kiváló alkotásokat készítettek. A képzőművészeti verseny zsűrijébe Bosnyák Zsuzsa képzőművész és művésztanár, Szabó Imrefia Béla szobrászművész és művésztanár, Szávai István rajz szakos tanár, az Önálló Vizuális alapiskola igazgatója és Verebes György festőművész, a szolnoki művésztelep művészeti igazgatója kapott meghívást.

Elmondhatjuk, hogy iskolánkból mind a hat versenyző jó kedvvel és szabadon alkotott a verseny keretei között is – ráadásul nagyon szép eredményekkel is öregbítették iskolánk hírnevét:

7-8. évfolyam: Justyák Brigitta 8.a – I. helyezett
7-8. évfolyam: Dienes Dóra 8.a  – II. Helyezett
5-6. évfolyam: Farkas Dorina 6.c – II: Helyezett
További résztvevők: Hosszu Viktória Virág 8.b, Nagy Viktória 6.b, Szabó Dorina 6.b

Szeretettel gratulálunk a résztvevőknek és felkészítőjüknek, és a továbbiakban és még nagyon sok élményteljes, sikeres, alkotással eltöltött órát kívánunk nekik!

A bejegyzés megosztása:

Papírgyűjtés 2017

Ebben a tanévben a fenntarthatósági témahét keretében rendeztünk papírgyűjtést április 24 és 27. között a felső tagozatban. A résztvevők délutánonként szállították az iskola udvarán elhelyezett konténerhez a kiselejtezett újságokat, csomagolóanyagokat és egyéb papírhulladékot.

Az összegyűjtött papírt az A.K.S.D. Kft vette át tőlünk. A bevételt a legaktívabb papírgyűjtők jutalmazására fordítjuk, akik egy debreceni kiránduláson vehetnek majd részt.

Köszönjük minden tanulónk és az őket támogató szülők munkáját! Reméljük, jó példát tudtunk adni arra, hogy érdemes a még felhasználható hulladékot összegyűjteni és a megfelelő helyre elszállítani.

A papírgyűjtés szervezője: a felsős Diákönkormányzat és Tóth Zsuzsanna.
Köszönjük a felügyeletben és a szervezésben részt vevő pedagógusok munkáját!

A bejegyzés megosztása:

A környezettudatosság hete 2017

Az április 24-28-ig tartó héten rendeztük meg iskolánkban idei harmadik témahetünket, melynek témája a környezettudatosság volt. A felső tagozatban az alábbi témakörökben szerveztünk előadásokat és foglalkozásokat tanulóinknak:

“Az élelmiszerek útja” – Az ötödik évfolyamosok különböző országok népeinek táplálkozási lehetőségeivel és szokásaival ismerkedtek meg a Zsírosné Czeglédi Erzsébet által tartott foglalkozáson.

Az 5.c osztály a témahéthez kapcsolódóan akváriumot rendezett be a biológia teremben.

“Egy bolygón élünk” – A hetedik évfolyamosok a föld-, levegő- és talajvédelem fontosságáról és lehetőségeiről szereztek információkat Nagy Dezsőné jóvoltából. A különböző szennyezőanyagok és az ellenük való védekezési lehetőségek mellett diákjaink segítségével összegyűjtöttük, mi magunk mit tehetünk Földünk megóvásáért.

“A VÍZ” címmel Pál Csaba tartott érdekes előadást édesvízkészleteink mértékéről és annak felhasználásáról az 5-6. évfolyamosoknak.

“Re-design” címmel, az újrahasznosítás jegyében Pongor Sándor és Suta László segítségével készítettek felsőseink papírhengerből szalvétagyűrűket és PET-palackból virágtartókat.

Fodor József “Háztartási Ökolábnyomunk csökkentése” címmel beszélgetett a gyerekekkel arról, hogy mit tehetünk, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk otthonainkban. A 7-8. évfolyamosok közül 20 gyermek vett részt a foglalkozáson.

A bejegyzés megosztása:

Alapműveleti Matematika Verseny megyei eredményei 2017

Iskolánkban április 5-én írták meg a gyerekek az alapműveleti matematika verseny körzeti fordulójának feladatait. Az itt elért eredményekről már beszámoltunk az elmúlt hónapban.

A feladatlapokat továbbküldtük, és megyei szinten összesítették az eredményeket. A megyei eredményhirdetésre a legjobb hat versenyzőt hívták be a megye összes indulója közül. Létavértesről Flach Márkot érte ez a megtiszteltetés. A 188 versenyző közül ő a 4. helyezést érte el. Felkészítője: Fazokán Jánosné 

Gratulálunk neki és a többi versenyzőnek, valamint a felkészítő pedagógusaiknak!

További eredmények:
4. évfolyam
Flach Márk 4.
Szima Gergő 37.
Vlajk Johanna 75.
Kiss Gabriella 91.
Bozsóky Péter 97.

5. évfolyam
Veres Kristóf 12.
Vida Ferenc 67.

6. évfolyam
Zurbó Benjámin 48.
Kalmár Barbara 58.
Bozsóky Virág 66.
Szatmári Marcell 74.
Szabó Csongor 91.

7. évfolyam
Kontor Balázs 32.
Hadházi Panna 66.
Bora Patrik 89.

Létai Ilona
munkaközösség vezető

A bejegyzés megosztása: