2017. április havi bejegyzések

Digitális témahét

A második félév elején megrendezett pénzhét után április elején a digitális témahetet valósítottuk meg iskolánkban. Ebből az alkalomból diákjaink informatikai eszközökkel és az internet világával kapcsolatos rendhagyó órákon és foglalkozásokon vehettek részt, hogy tovább mélyítsék digitális kompetenciáikat és felelősségteljes számítógép-használókká váljanak.

A hét rendhagyó programjai az alábbiak voltak:
“Netezz biztonságosan!” – Az internethasználat veszélyeiről az osztályfőnöki órák keretében esett szó a felső tagozatban. A beszélgetések során nagy hangsúlyt fektettek a internetfüggőség kialakulásának megelőzésére és a személyes adatok védelmére.

A Penge Quiz smartkid interaktív vetélkedőt Zsíros József segítségével ismerhették meg tanulóink. Ez az interneten elérhető játék jó lehetőséget kínál a tanulásra és a szórakoztató és egyben hasznos szabadidő-eltöltésre.

Az internetes zaklatásról és ennek megelőzéséről ugyancsak Zsíros József tartott előadást a felső tagozatban.

Az IKT eszközök játékos használatába Tarnainé Papp Anita vezette be diákjainkat. Az információs és kommunikációs technológiai eszközök (röviden IKT) manapság mindennapi életünk részeivé váltak, így fontos, hogy már a gyerekek is elsajátítsák helyes használatukat.

A gyerekek kedvenc irodalmi hősének facebook profilját Molnárné Pelei Andrea segítségével készítették el a gyerekek. A foglalkozás célja az volt, hogy tanulónk szembesüljenek azzal, milyen könnyű mások “bőrébe bújni” és akár hamis személyazonossággal feltűnni az internetes közösségekben.

“Úgy érted-e, ahogy én?” címmel manapság gyakran használt divatos angol kifejezések magyar jelentését, illetve megfelelőjét ismerhették meg tanulóink. A foglalkozásokat Szima Anikó és Lakatos Éva tartották.

Mindenkinek köszönjük, hogy aktívan részt vett a programokon!
Reméljük, tanulóink hasznos ismereteket és tartalmas élményeket szereztek a hét során!
Köszönjük a pedagógusoknak, hogy ismét érdekes programokkal színesítették iskolánk hétköznapjait!

Létai Ilona
munkaközösségvezető

A bejegyzés megosztása:

Alapműveleti matematika verseny 2017

Az idei tanévben – hagyományainkhoz híven – ismét megrendezésre került az Alapműveleti matematikaverseny kistérségi fordulója, melyet Létai Ilona matematika munkaközösség-vezető szervezett iskolánkban.
Hét iskolából összesen 63 tanuló vett részt ezen a kicsit sem könnyű megmérettetésen. Iskolánk tanulói ismét szép eredményekkel öregbítették a Létavértesi Arany János Általános Iskola nevét. Szeretettel gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő pedagógusaiknak!

Eredményeink:
4. évfolyam:  Flach Márk 2. helyezés – Felkészítője: Fazokán Jánosné

5. évfolyam: Veres Kristóf 1. helyezés – Felkészítője: Létai Ilona
Vida Ferenc 5. helyezés – Felkészítője: Létai Ilona

6. évfolyam: Zurbó Benjámin 3. helyezés – Felkészítője: Létai Ilona
Kalmár Barbara 5. helyezés – Felkészítője: Létai Ilona
Bozsóky Virág 6. helyezés – Felkészítője: Létai Ilona

7. évfolyam Kontor Balázs 2. helyezés – Felkészítője: Fodor József
Hadházi Panna 6. helyezés – Felkészítője: Fodor József

Szervező: Létai Ilona

alapmuv2017

A bejegyzés megosztása:

Fox Nemzetközi Angol Nyelvi Verseny

Iskolánk tanulói idén is részt vettek a Fox Nemzetközi Angol Nyelvi Versenyen. A versenyzők kategóriáikban közel 400 versenyzővel versenyeztek.

A következő helyezéseket sikerült elnyernünk:
Szoták Viktória (6.b) – 2. helyezés
Zurbó Csaba (8.c) – 1. helyezés
Mezei Benjámin (8.c ) – 2. helyezés

A helyezettek értékes tárgyjutalomban részesültek.

Fekete Barbara 5.b osztályos tanuló 10. helyezést ért el, oklevelet kapott. Adorján Zsófia 5.c osztályos tanuló a 25. helyen végzett.

Felkészítőjük: Lakatos Éva

Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!

fox2017

A bejegyzés megosztása:

A költészet napja

Iskolánk felsősei minden bizonnyal megjegyezték, hogy mit is ünnepelünk április 11-én, a költészet napján. József Attila születésnapjáról ebben az évben is több programmal is megemlékeztünk. Magyar órákon és azok szüneteiben versek és idézetek kerültek a termek és a folyosó ablakaira és falaira is. A dráma szakkörösök az iskola előtti járdát is versekkel ékesítették fel és költeményekkel tarkított zászlókat helyeztek el az iskolában.
Előző napi debreceni kirándulásunk alkalmával Debrecen főterének közelében, a Református Nagytemplom mögötti parkban is tűztünk ki verseket a jeles nap és szeretett költőink tiszteletére.

Ezen a napon került megrendezésre a létavértesi városi könyvtár költészetnapi rajzpályázatának eredményhirdetése. A részt vevők feladata az volt, hogy egy szabadon választott, 20. századi verset illusztráljanak szabadon választott technikával. Közel 40 tanulónk készített versillusztrációt.

Az alábbi tanulók nyertek el helyezést a pályázaton:

4-5. évfolyam:
2. helyezés: Apai Liliána 4.a
4. helyezés: Kiss Gabriella 4.a

Felkészítőjük (szakkörvezető): Tarnóczki Zsoltné

6-8. évfolyam:
1. helyezés: Nagy Viktória 6.b
2. helyezés: Farkas Dorina 6.c

Különdíjasok:
Szabó Dorina 6.b
Vásárhelyi Amanda 6.b
Dienes Dóra 8.a
Tarnai Panna 8.a

Felkészítőjük: Máté József

Az elkészült alkotások egy hónapon keresztül megtekinthetőek a városi könyvtárban. Érdemes ellátogatni a kiállításra!

kolteszet2017diazott

A bejegyzés megosztása: