2015. október havi bejegyzések

„Tekergők a kecskelyukban”

2015 október 20-án (többszöri  halasztás után) az Arany János Ált. Isk. természetjáró szakköre barlangász kirándulást szervezett.  A „TEKERGŐK”  (mert ez a szakkörösök hivatalos neve) meglátogatták a Lillafüred közelében található Kecskelyuk nevezetű barlangot, mely egyébként szabadon látogatható. A barlang vízszintes irányú, változatos formájú és bizony (amint a fényképeken is látható) több denevérnek is biztonságos otthont nyújt.

A 43 tanuló (és kísérőik)  három kisebb csoportban fedezték fel a barlangot,  amely néhol 30 cm-re zsugorodó átjárókkal lepte meg a kíváncsiskodókat. (néhányan át sem fértek rajta). A kicsit magasabbaknak meg a fejük búbjára kellett vigyázniuk nehogy jókora köveket törjenek le vele a barlang mennyezetéről. A talpunk alatt csordogáló patak is feladta leckét, néhol csak „spárga-gyanús” lépésekkel lehetett átkelni rajta. Akik végigmentek, elmondhatják, hogy egy komoly akadálypályát teljesítettek a hegy gyomrában. Jutalmul aztán a Mályi cukrászda összes gesztenye püréjét megkapták, de az sajnos kifogott rajtuk…

barlang201502

Még kint…

barlang201501

Már bent..

barlang201503

Vajon ide bejönnek utánunk a tanárok?

barlang201504

Batman “ölebe”

Köszönet a túra vezetőjének (Koroknai Tíbornak) és a kísérőknek (Nagy Dezsőné Andrea néninek és Bertóthy Tamásnak)  a túra megszervezéséért, lebonyolításáért.

A TEKERGŐK legközelebbi programja helyben az Irinyi Teljesítmény túra (december elején), majd egy fergeteges szánkózás a Bánkúti sí centrumban.

Készítette: Bertóthy Tamás

A bejegyzés megosztása:

Közétkeztetési kisfilm

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága kérésére alábbiakban tesszük közzé a közétkeztetés reformjával kapcsolatosan készült ismeretterjesztő kisfilmet:

A bejegyzés megosztása: