2014. szeptember havi bejegyzések

Szelet a vitorlába

Iskolánk nyolcadikos tanulói idén is részt vettek Debrecenben, a Lovardában immár 14. alkalommal megrendezett Szelet a vitorlába! elnevezésű kiállításon. Ezen a rendezvényen szakképző iskolák és cégek mutatkoznak be. A két napos rendezvény a hetedik és nyolcadikos diákoknak segít az intézmény- és a pályaválasztásban.

Kísérőik: Nagy Dezsőné, Kőszegi Péter, Máté József

A bejegyzés megosztása:

Papír és PET palack gyűjtési akció

Szeptember 23-án van a Nemzetközi hulladékgyűjtő akció, ezért ehhez az időponthoz kötöttük a papírgyűjtést az alsó tagozaton. Évről évre a gyűjtéssel a célunk a takarékosságra és az újrahasznosításra nevelni a gyerekeket.

Az akcióban nemcsak az osztályok, de a szülők nagy része is részt vett. Lekerültek a padlásokról a régi tankönyvek, sőt a nagyszülők régi folyóiratai is a konténerbe kerültek. Az osztályok a boltokból a kartondobozokat, az irodákból a régi papírokat hordták egész héten át délutánonként. Külön köszönetet érdemel Nagy Tibor és Tóth József vállalkozó, akik többször fordulva töltötték fel a konténert.

A lázas gyűjtésből 36.120,-Ft-ot kaptunk, melyből az osztályok játékokat fognak kapni. Minden felnőttnek, gyereknek, vállalkozásnak köszönet a segítségért.

A bejegyzés megosztása:

Kerékpártúrán a 6. évfolyam

Az Európai Autómentes világnap alkalmából 2014. szeptember 19-én pénteken egy rövid körtúrára indultak el hatodikos tanulóink. Az 1998 óta minden év szeptember 22-én megtartott esemény a környezettudatosságot hivatott erősíteni.

A túránk útvonala: Létavértes – létavértesi Határátkelő – Bocskai csata emlékműve – Álmosd, Ifjusági Ház – Kokad, Betekincs Étterem – Létavértes

ktura2014e

Úton a közúton:)

Útvonalunk egy részét szerencsére kerékpárúton tehettük meg, hiszen Létavértestől a határig “bringaút” húzódik, a fennmaradó távot pedig közúton teljesítettük. Utunk során négy pihenőt tartottunk. Ekkor tekintettük meg a határátkelőt és a Bocskai csata 400 éves emlékére készült domborművet. Ez az egykori, 1604. október 15-én lezajlott Bocskai István fejedelem vezette szabadságharc egyik legmonumentálisabb emlékműve.

ktura2014f

“Kis” csapatunk az emlékműnél

ktura2014b

A álmosdi Ifjusági Háznál a 6.b…

ktura2014c

…a 6.a…

ktura2014d

… és a 6.c.

ktura2014a

Gravitációs kísérlet pihenésként…

Szervezők és kísérők: Nagy Enikő, Tarnainé Papp Anita, Zsíros József
Tarnai Csaba, Nagy József

A bejegyzés megosztása:

Logó és plakát tervezés

Iskolai könyvtárunk “Találkozzunk a könyvtárban!” címmel rajzpályázatot hirdet.

1, Plakát tervezés témája: Miért jó könyvtárba járni? Miért érdemes olvasni?

Rajzold le ezt egy plakát formájában – amiben arra biztatod osztálytársaidat, iskolatársaidat, hogy ők is olvassanak sokat!

Ügyelj arra, hogy munkád az olvasást népszerűsítse, feltűnő, figyelemfelhívó és ízléses legyen (tényleg egy plakátra hasonlítson).

2, Felső tagozatos tanulóknak: Tervezz logót az iskola könyvtárának!

De mi az a logó? Egy egyedi azonosító grafika, jel. Általában egyszerű formákból áll – melyek utalhatnak a logó tulajdonosára – ez esetben a könyvtárra.

Példák logókra:

logo02 logo01A legjobb munkák készítői oklevelet és jutalomkönyvet kapnak, nevük megjelenik az iskola honlapján. A plakátok a könyvtár előtti galérián lesznek kiállítva, a legjobb logóterv pedig ténylegesen az iskolai könyvtár logójává válhat!

Leadás: az iskolai könyvtárban – névvel és osztállyal

Határidő: 2014. október 13., hétfő

Szervező: Tóth Zsuzsanna

A bejegyzés megosztása:

Tankönyvgyűjtés!

Tisztelt Szülők!

Bizonyára Önöknek is tudomása van arról, hogy a tankönyvellátás megszervezés néhány év óta problémásabb, mert az állami normatíva összeg nem engedi meg, hogy minden tanulónak mindig új könyve legyen. Ez bizonyos könyveknél pazarlást is jelentene, hiszen, ami nem munkatankönyv, azt akár több évig is tudjuk használni, ha a könyv kötése, változatlanul hagyása (nem átdolgozása) megengedi.

Napjainkra azonban több a könyvtár állományában lévő tartós könyv állapota olyanná vált, hogy azt nem tudjuk a tanulók kezébe adni, az állami normatíva pedig nem elegendő ezeknek a könyveknek a pótlására.

Ezért Önökhöz fordulunk! Amennyiben van a felsoroltak közül olyan könyv a háztartásukban, amire a gyereknek már nincs szüksége, azt kérjük, ajánlják fel az iskola könyvtárának!

A könyvek:

Könyv Kódszám
Művészettörténet 2. MS – 2636 T
Művészettörténet 3. MS – 2637 T
Művészettörténet 4. MS – 2638 T
Fizika 7. NT – 00715/1
Fizika 8. NT – 00351/1
Kémia 7. NT – 00777/1
Kémia 8. NT – 00877/1
Biológia 7. NT – 774/1
Biológia 8. NT – 874/1

Ezek a könyvek kifutó könyvek, tehát a mostani 5., 6., osztályosok már nem fogják tudni használni!

A könyveket szeptember 5-én péntekig várjuk, az iskolai könyvtárban lehet leadni őket!

Köszönettel: Nagy Józsefné
igazgató

A bejegyzés megosztása: