2014. április havi bejegyzések

Körzeti Atlétikai verseny

Ma sikeresen lezajlott a Körzeti Atlétikai verseny alsós fordulója. Legnagyobb örömünkre a versenyen ismét 7 iskola 32 alsós csapattal, 190 tanulóval vett részt. (már rég voltunk ennyien körzeti atlétikai versenyen). Szembetűnő volt a Derecskei diákok megtáltosodása. Az elmúlt évekhez képest most szenzációsan szerepeltek, az alsós aranyérmek felét elvitték. Azok az iskolák, amelyek részt vettek, köszönöm a közreműködést, bár a nevezések egy része nem érkezett be időbe, legközelebb kérem, hogy vegyük ezt is komolyabban. Az Arany János Általános Iskola minden alsós korcsoportban két csapatot indított, elsősorban az atlétika népszerűsítése, illetve az elmúlt évek gyenge résztvevői létszáma miatt. Ezt azonban (több iskola részéről érkezett kifogás miatt) a jövőben nem engedélyezzük.

Az éremtáblázaton iskolánk csapatai a 3. helyen végeztek.

Gratulálunk Nekik és felkészítőiknek, akik Balogh Józsefné és Nyakné Hevesi Judit.

Alsó tagozat éremtáblázata:

 Csapat Arany Ezüst Bronz Érmek / Csapatok száma
1. Derecske 4 2 2 8/4
2. Hosszúpályi 3 3 2 8/4
3. Létavértes Arany 1 1 3 5/8
4. Létavértes Irinyi 1 1 2/4
5. Hajdúbagos 1 1/4
6. Sáránd -/4
6. Monostorpályi -/4

Bertóthy Tamás
szervező

A bejegyzés megosztása:

Labdarúgás megyei döntő

Április 27-én bonyolították le a Megyei Labdarúgó torna döntőjét Debrecenben. Mint arról már korábban hírt adtunk, az Arany János Általános Iskola diákjai közül az I. korcsoportos fiúk jutottak be a végső megmérettetésre. Legnagyobb örömünkre a fiúk igencsak kitettek magukért és az eredmény magáért beszél. A csapat a bronzérmet szerezte meg.
20 éve nem értünk el ilyen eredményt és ez elsősorban Szatmári Róbert szakmai munkájának köszönhető.

Gratulálunk Nekik!

focicsapat

A Szatmári Róbert vezette csapat

A bejegyzés megosztása:

Atlétikai verseny

Ismét Körzeti Atlétikai Versenyt szervez iskolánk az elkövetkező két napban. Április 29-én, kedden az alsósok, míg április 30-án a felsősök viaskodnak egymással.

Reggel fél 8-kor a Sporttelepen kell gyülekezni a versenyzőknek. Minden résztvevőnek diákigazolványt kell hoznia magával. A születési dátumot ezzel ellenőrzik.

A létai atletizálók névsora:

Rost Dorka, Szima Panna, Borbély Evelin, Szabó Kitti, Pósa Mónika, Szilágyi Nikolett, Szabó Krisztina, Pongor Norbert, Fehér Dániel, Lázók Roland, Pongor József, Papp Roland, Fülöp Soma, Bodnár Levente, Borbély Izabella, Szabó Viktória, Tarnóczki Nóra, Horváth Klaudia, Zilahi Panna, Mezei Vivien, Kelemen Boglárka, Bora Xavér, Szabó Patrik, Antal Roland, Mihucz Kristóf, Loló József, Kovács Kornél, Máté Gábor

A bejegyzés megosztása:

Alapműveleti matematika verseny 2014

Már korábban hírt adtunk arról, hogy az idei évben ismét iskolánk rendezte az országos alapműveleti matematika verseny körzeti fordulóját. A körzeti fordulóban minden évfolyamunk tisztességesen helytállt. Ezután megtörtént Hajdúszoboszlón a megyei összesítés is. Örömmel értesültünk a szervezőktől, hogy Turucz Szabolcs 5.c osztályos tanulónkat behívták a megyei eredményhirdetésre.

Az eredményhirdetést helye a Gönczy Pál  Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola volt Hajdúszoboszlón. Egy rövid köszöntő és néhány tréfás vers után az eredményhirdetés következett. A végeredmény pedig számunkra a lehető legjobban alakult:

Turucz Szabolcs a megyei összesítésben 190 lelkes ötödikes matematikus közül az előkelő 1. helyezést szerezte meg, mely egyben azt is jelentette, hogy továbbjutott Marcaliba az országos döntőbe.

Felkészítői: Létai Ilona és Zsíros József

Gratulálunk Neki!

szabi01

Turucz Szabolcs az első helyért járó oklevéllel és jutalomkönyvvel

Köszönjük a megyei forduló megszervezését és lebonyolítását Kovács Márta megyei szervezőnek.

A bejegyzés megosztása:

Olvass többet!

A debreceni Ady Endre Gimnázium “Olvass többet!” című nemzetközi irodalmi vetélkedője idén is felkeltette néhány diákunk érdeklődését.
A versenysorozat lényege, hogy a diákok előre megadott könyvekhez kapcsolódó feladatlapokat töltenek ki – először otthonról online módon, majd zárthelyi versenydolgozat formájában.
Idén az első félévben Robert Louis Stevenson: A Kincses sziget és Kós Károly: Az országépítő című regényeket, a második félévben Sarkadi Imre: Elveszett Paradicsom és J. R. R. Tolkien: Hobbit című regényét olvasták el és dolgozták fel a versenyen résztvevő diákok.

Legsikeresebb résztvevőink:
6. Molnár Laura 7.c
8. Borbély Izabella 8.a
13. Gáspár Attila 8.a

 Gratulálunk a résztvevőknek, és további jó olvasó-kedvet kívánunk mindenkinek!
A bejegyzés megosztása:

Tájékoztató a beiskolázásról

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket az általános iskolák első évfolyamára történő beiratkozással kapcsolatos teendőkről, a felvételi eljárás rendjéről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő általános iskolák első évfolyamára, a 2014/2015. tanévre. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (a továbbiakban KLIK) fenntartásában, a Derecskei Tankerület illetékességi területén működő általános iskolákra vonatkozó felvételi eljárás rendje:

A beiratkozás előtt szülői értekezletet tartunk az emeletes iskola nagytermében
2014. április 23-án szerdán 17 órától!

Az általános iskolai beiratkozás ideje:
2014. április 28. (hétfő) 8.00 – 18.00 óra között
2014. április 29. (kedd) 8.00 – 18.00 óra között
2014. április 30. (szerda) 8.00 – 18.00 óra között

A beíratáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
 • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás, ez az  igazolás lehet:
  • óvodai szakvélemény
  • nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye
  • tartózkodási hely (állandó bejelentett lakcím hiányában)
  • a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgár esetén
   • a regisztrációs igazolás (határozatlan ideig érvényes), vagy
   • tartózkodási kártya (max. 5 éves érvényességi idővel), vagy
   • állandó tartózkodási kártya (10 éves érvényességi idővel, amelyet a BÁH  tízévente a feltételek vizsgálata nélkül megújít, EGT-állampolgárok részére határozatlan ideig érvényes)
 • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására (Ezt mindenki előre megkapja az óvodában és kitöltve aláírva kell elhozni a beíratásra).
A bejegyzés megosztása:

Elsős csoport képek

Szima Betti jóvoltából megérkeztek az elsős csoportképek, melyek az osztályok menüpontban is megnézhetők lesznek. Köszönjük!

Természetesen a képeket jobb minőségben meg lehet rendelni Bettinél.

1ak

1a – Osztályfőnökök: Bora Istvánné, Fazokán Jánosné

1bk

1b – Osztályfőnökök: Nyakné Hevesi Judit, Baloghné Janka Tímea

1ck

1c – Osztályfőnökök: Balogh Józsefné, Biró Edit

A bejegyzés megosztása:

A mesék ismét az égig értek!

Immár XI. alkalommal adott otthont a Konyári Művelődési Ház az ÉGIGÉRŐ FA kistérségi Mesemondó versenynek. Békési András házigazda köszöntője után Vranyecz Artúr színművész köszöntötte az egybegyűlteket, elsősorban a versenyző gyerekeket. Közösen énekeltük el a Tavaszi szél… kezdetű népdalunkat, így hangunk is betöltötte a termet.

IMG_3019k

Tarnai Panna és Mezei Kitti

Nagyszerű meséket hallhattunk és ahogy Bakai Barbara zsűritag is megfogalmazta együtt vesztünk el a mesék birodalmában. Nagyon szépen szerepeltek versenyzőink, akik jutalmaikat Köles Krisztinától, a zsűri elnökétől vehették át.

0mesekonyaralaso01

Kalmár Barbara és Szabó Márton

Alsósok:
I. helyezés Kalmár Barbara 3.b
mese címe: A bolond falu felkészítő: Menyhártné Bora Edit

III. helyezés Szabó Márton 4.c
mese címe: A gulyás leánya felkészítő: Nagy Tamásné

Felsősök:
II. helyezés Mezei Kitti 7. b
mese címe: A megborjadzott ember felkészítő: Nagy Józsefné

Különdíj: Tarnai Panna 5. a
mese címe: A tündérhalom felkészítő: Molnárné Pelei Andrea

Köszönjük a nagyszerű vendéglátást a szervezőknek!

Continue reading

A bejegyzés megosztása:

Arany gála jótékonysági bál 2014

Mészáros János Elek fellépés előtt...Idén is megrendezésre került az Arany-Gála nevű rendezvényünk. Felléptek iskolánk diákjai: A 7.a osztály country táncával nyitottunk, majd az 1.a-sok mesefeldolgozása következett, ezután 3 csoport néptáncában gyönyörködhettek a nézők. Ezt követően sztárvendégünk, Mészáros János Elek Simándy József és Szenes Iván művészeti díjas magánénekes, a Csillag születik 4. szériájának győztese lépett színpadra, aki nemcsak énekhangjával kápráztatott el bennünket, Arany-balladát, saját verset, s érdekes történeteket is hallhattunk tőle. Követendő a pozitív hozzáállása a dolgokhoz, a magyarsága, a sztárallűrök nélküli megnyilatkozása. Fájdalmunkra nem töltöttük meg teljesen a termet, akik nem jöttek el, sajnálhatják, hiszen olyan élményről maradtak le, ami nem pótolható! Akik ott voltak, felemelő érzésekkel, elkápráztatva, feltöltődve mentek haza.

Köszönjük a közreműködést a Művész úrnak, a lelkiismeretesen felkészülő csoportoknak, felkészítőiknek és a segítő szülői kezeknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a különleges rendezvény.

aranygalaneptanc

Az egyik néptáncos produkció Balla Fruzsina felkészítésében

és közben

Mészáros János Elek előadás közben

A bejegyzés megosztása:

Tavaszi szünet

Ismételten elérkezett a húsvét, mely egyben a tavaszi szünet kezdetét is jelenti. A tavaszi szünet 2014. április 17-én, csütörtökön kezdődik. A szünet utáni első tanítási nap: 2014 április 23. szerda.

2014 április 16-án az iskolában rövidített órák lesznek a délutáni tanári értekezlet miatt. Ezért az alsósok ebédeltetése az első turnusban 11:00-tól, a második turnusban 11:30-tól történik. Felső tagozaton 12:00-tól ebédelnek a diákok. Délután a napközi elmarad. Kérjük a szülőket, hogy ezen időpontokhoz mérten korábban jöjjenek a gyerekekért.

Az iskolamentes napokra tartalmas pihenést és áldott békés Húsvéti ünnepet kívánunk.

A bejegyzés megosztása: