2013. október havi bejegyzések

Bólyai Matematika verseny 2013

Részt vettünk a Bolyai Matematika Verseny megyei fordulóján, ahol 4 fős csapatok versenyeznek együtt a tagozatos és általános tantervvel haladókkal. Ezért is nagyon büszkék lehetünk a tavalyinál is jobb eredményekre:

bolyai2013resztvevok

Matekos kiválóságaink a verseny előtt

Eredmények:

5. osztály: 80 csapatból 10. helyezés
Csapattagok: Katona Tibor, Kelemen Anna, Tarnai Panna, Turucz Szabolcs
Felkészítő: Zsíros József

6. osztály: 70 csapatból 21. helyezés
Csapattagok: Fehér Dániel, Fülöp Soma, Kalmár Gabriella, Pongor József
Felkészítő: Létai Ilona

7. osztály: 51 csapatból 3. helyezés
Csapattagok: Czibere Balázs. Hadházi Zsófia, Mihucz Kristóf, Szabó Bence
Felkészítő: Tarnainé Papp Anita

8. osztály: 47 csapatból 11. helyezés
Csapattagok: Bora Xavér, Kelemen Boglárka, Máté Gábor, Tarnai Péter
Felkészítő: Tarnai Csaba

A hetedikes csapatunkat behívták a megyei eredmény hirdetésre Hajdúböszörménybe!4

bolyai20133dikhely

7. osztályos csapat: Czibere Balázs, Hadházi Zsófia, Szabó Bence, Mihucz Kristóf
Felkészítők: Tarnainé Papp Anita, Létai Ilona

 

A bejegyzés megosztása:

Márton napi vigasság

Október 25-én került megrendezésre a szokásos Márton-napi vigasság, mely játékos vetélkedővel kezdődött, táncos mulatsággal folytatódott és tombolahúzással zárult. Az estét karaoke-party is színesítette.

martonnap

A résztvevők a büfé szolgáltatásait is élvezhették, melyet a 7. a osztály szervezett.

A vetélkedőben minden osztályból egy-egy négy fős csapat vett részt. A csapatok bemutathatták előzetesen elkészített tökfaragványaikat, gyorsaságukról egy lúd képének kirakásával tehettek bizonyságot és tánctehetségüket egy partvisnyélből készült királyfival való táncban bizonyíthatták.

A bejegyzés megosztása:

Állatos vetélkedő 2013

2013. október 24-én került sor az állatok világnapja alkalmából megrendezett állatos vetélkedőre, melyen az 5-6. osztályos tanulók négyfős csapatai vettek részt. A lebonyolításban Nagy Dezsőné és Milotai József zsűritagok segítettek.

 A díjazottak könyvjutalomban részesültek.

1. hely: Farkasok csapat (6. b)
Ferenczi József, Fülöp Soma, Szabó Zoltán, Koncz Gergő

2. hely: Fürge rókák csapat (6. c)
Lázók Roland, Belényesi Sándor, Bodnár Dávid

3. hely: Erdei vöröshangyák csapat (6. a)
Balogh Veronika, Kelemen Emese, Balogh Richárd, Tóth Zoltán

A bejegyzés megosztása:

2013 október 23.-ai ünnepség

Az '56 -os emlékműsor szereplőiIskolánk nyolcadikos diákjai nagy örömmel, szorgalommal készültek az 1956-os forradalom évfordulójának megemlékezésére. Hagyományainknak megfelelően az iskola valamennyi tanulója és dolgozója részére 2 alkalommal adták elő műsorukat. A mostani előadás különlegessége az volt, hogy a főpróbán jelen lehetett városunk díszpolgára, Steffek István Belgiumból, aki személyes, tragikus emlékeit mesélte el a diákoknak az 1956. októberi eseményekről, melyek olyan hatással voltak a szereplőkre, hogy attól igazi átéléssel jelenítették meg az előadást. István bácsi a próbán látottak után úgy döntött, unokájával a másnapi előadást is megnézi, majd ezt követően együtt koszorúztuk meg az ’56-os kopjafát a település emlékparkjában. Díszpolgárunk innen barátjához, Koncz Zsuzsa énekesnőhöz utazott, akinek elmesélte nálunk szerzett élményeit.

A bejegyzés megosztása:

Határtalanul!

A 2013/2014-es tanév hetedikeseit várja ERDÉLY!

„Neveljünk turistákat – és velük honfiakat neveltünk! Vezessük ifjúságunkat szerte e haza minden zugába, hogy megismerje annak minden szépségét – és szeretni fogja hazáját, jobban, lángolóbban, mint az, ki térképről tanulta csak, hogy mi a haza.”

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. BGA-13-HA-01 sz. Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázati felhívásra benyújtott „FEJEDELMEK TÜNDÉRKERTJE” című, 985.000.-Ft összegű pályázatunkat a Bethlen Gábor Alap Bizottsága a 73/2013.(IX.27.) számú határozatában megfogalmazott döntés szerint: 985.000.-Ft összegű támogatásban részesítette.

A nyertes pályázatnak köszönhetően iskolánkból 45 hetedik osztályos tanuló június elején Erdélybe utazhat. Célunk,hogy diákjaink megismerjék Erdély természeti kincseit,kultúráját,művészetét,találkozzanak ott élő kortársaikkal. Nyitottabbak, elfogadóbbak legyenek a határon túli magyarsággal.

„…hazatérve pedig elmondjátok tapasztalataitokat, elmesélitek, mennyi szép van ott, mennyi bozontos fenyvessel borított sötét hegylánc a láthatáron és mennyi regeövezte pusztuló várrom hirdeti ott régi dicsőségünket: a legjobb előharcosai lesztek a magyar jövendőnek!”

„Reichart Géza: Honszeretet és túristaság (1927)”

Nagy Dezsőné
szaktanár

A bejegyzés megosztása:

Megemlékezés az egri vár diadaláról

Október 17-én az egri vár diadalának 461. évfordulója alkalmából tartottunk megemlékezést a 7. c osztály tanulói (Molnár Laura, Andirkó Renáta, Kovács Lili és Mihusz Csaba) és Molnárné Pelei Andrea segítségével.

Ez alkalomból az Egri csillagokhoz kapcsolódó rajzversenyt is hirdettünk, melynek zsűrizésében és a díjak kiosztásában Máté József rajz szakos tanártól kaptam segítséget.

Díjazottak:

1. hely:  Dienes Dóra 5. a és Dienes Marcell Zsolt 3. c
2. hely:  Molnár Laura 7. c
3. hely:  Jenei Tibor 7. a

A bejegyzés megosztása:

„A Mese nagykövete”

Ennek a programnak a keretében a népmese napja kapcsán az iskola néhány felsős tanulója ellátogatott az alsós évfolyamokhoz, ahol egy-egy népmese felolvasásával igyekeztek a népmeséket és az olvasást még népszerűbbé tenni az egyébként is meseszerető kicsik körében.

mesenagykovet

Résztvevői:

 5. a osztály: Justyák Brigitta, Kelemen Panna, Tarnai Panna

7. c osztály: Molnár Laura, Andirkó Renáta, Kovács Lili

A bejegyzés megosztása:

Mesemondó verseny

A népmese napja alkalmából a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár idén is rendezett mesemondó versenyt, ahol iskolánk alsó évfolyamát Szabó Márton 4. c, a felsőt pedig Tarnai Panna 5. a osztályos tanuló képviselte. A kedves élmény és a színvonalas szereplés mellett Panna elnyerte korcsoportjában a 3. helyezést.

marci   panni

A bejegyzés megosztása:

Beindult az alsós Diáksport kör

Hosszú évek óta működik iskolánkban a tömegsport a mozgást kedvelő gyerekek örömére, a 2.,3.,4. évfolyamban. Itt készülnek fel az őszi-tavaszi atlétikai versenyekre, a játékos ügyességi vetélkedőkre. Megismerkednek a grundbirkózás szabályaival és kipróbálhatják erejüket verseny keretében. Ha éppen nincs versenyfeladat, akkor ismerkednek a különböző sportágakkal, azok szabályaival és alapjaival. Rendszeresen részt vesznek a kék teljesítménytúra programjában.

sportkorcsapat

A kis sportgiliszták

sportkor01

Foglakozásokon a tollaslabda is előkerül

sportkor02

Barlangásznak készülők

sportkor03

Kezdem a nullával, a többit majd meglátjuk…

A bejegyzés megosztása:

„Szőlőszüret – Mosolyszüret” 2014

„SZŐLŐSZÜRET – MOSOLYSZÜRET” címmel hagyományőrző  napot rendeztünk az alsó tagozatos gyerekeknek.

szuret01

Fontosnak tartottuk, hogy az iskolánkba járó gyerekek e témában is bővítsék ismereteiket, ismerjék és ápolják a létavértesi hagyományokat.

Ötletünket segítően támogatták a szülők és a Létavértesi Szőlősgazdák Egyesülete, akik nemcsak támogattak bennünket, hanem tevékenyen kivették részüket a programokból.

szuret03

Készül a slambuc

Continue reading

A bejegyzés megosztása: