Felsős Színház látogatás kategória bejegyzései

Színházban jártunk

Az őszi szünetben nagyon izgatottan vártuk a színházlátogatást. Hamarosan el is érkezett csütörtök, amikor is mind a 30-an az iskola előtt vártunk Balázs Gabi bácsi buszára. Először a Debreceni Református Kollégiumba mentünk, ahol múzeumpedagógiai foglalkozásokon vetünk részt. Egy játékos séta keretében felfedezhettük a kollégium történetét, a híres diákjait. Megismerhettük a régi diákok mindennapjait, és ráhangolódhattunk Nyilas Misi történetére is.

A főtéren kisebb csapatokat alkottunk, ahol egy-egy feladatlapot kaptunk, és elkezdődhetett a Debrecen, szeretlek! vetélkedő. A kvízt mindenki nagyon élvezte, és főleg az a feladat nyerte el mindenki tetszését, amikor selfiezni kellett a Szabó Lőrincz szoborral, és a szökőkúttal is.

Mikor már kezdett besötétedni, akkor elsétáltunk a plázáig, ahol egy nagyon kellemes órát tölthettünk el, és itt került sok a verseny eredményhirdetésére is.

Ezek után indultunk el a Csokonai Színházba, ahol is megnézhettük a „Légy jó mindhalálig” c. darabot, amiben iskolánk volt tanítványa, Kulcs Dávid is szerepelt akinek ezúton is gratulálunk.

A musical betétdalai még sokáig a fülünkben fognak csengeni, és egy ideig még biztos hogy „tízperc”-nek fogjuk hívni a szünetet. Ebből is látszik hogy a darab nagy hatással volt ránk.

Köszönjük az iskolánknak hogy fedezték a színház költségeit, hogy egy ilyen csodálatos délutánt tölthettünk el így, együtt.

Továbbá szeretnénk megköszönni Molnárné Pelei Andreának és Kissné Medve Anitának a szervezést.

Készítették: Hadházi Zsófia, Molnár Laura, Szilágyi Réka

A bejegyzés megosztása: