Alsós Rendezvények kategória bejegyzései

Évfolyamok kirándulása

Mint minden tanév végén ebben az évben is iskolai tantermi foglalkozásokon túli kirándulásokat szerveztünk tanulóink részére. Az 1. évfolyam Nyíregyházára, a 2. a Hortobágyra, a 2. b.c. Debrecenbe, a 3. évfolyam Diósgyőrbe, és a 4. évfolyam Egerbe tett látogatást. Ezeken az egy napos távolléteken a városok és környékének nevezetességeit mutatjuk meg kis diákjainknak, valamint ekkor még jobban előtérbe kerül a csataépítés, a közösség formálása.

nyiregy2019also

1. évfolyam Nyíregyházán

hortobagy2019also

2.a: Hortobágy

diosgyor2019also

3. évfolyam: Diósgyőr

eger2019also

4. évfolyam: Eger

A bejegyzés megosztása:

Öltözz Zöldbe!

2019. május 31-én országszerte meghirdetett fogjunk össze és tegyünk együtt a szelektív hulladékgyűjtés és környezetünk védelmének érdekében környezetvédelmi mozgalomhoz iskolánk is csatlakozott. Ezen a napon nemcsak zöldbe öltöztünk, hanem a gyermeknap kereteiben is törekedtünk arra, hogy diákjaink figyelmét felhívjuk a környezetvédelem sürgető problémáira.

zoldbeoltozz2019

A bejegyzés megosztása:

Kirándulás az Erdőspusztai Bemutatóházban és Arborétumban

Október 11-én a 2. évfolyam tanulói az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétumba látogatott el egy környezetismereti óra keretében. A pihenőcentrum központi épületében betekintést nyerhettek többek között egy nyugdíjas erdőmérnök gyűjteményébe, valamint az Erdőspuszták kutatói által készített korabeli fotókból, ill. a tájra jellemző  használati tárgyakból összeállított kiállításba is. Az Erdőspuszták élővilágát preparált állatok bemutatásával ismerhettek meg, az Év fái tanösvényen sétálva a tájegységünkre jellemző lombos fákat, cserjéket és tűlevelűeket figyelhették meg.

erdospuszta01
Kísérő pedagógusok: Baloghné Janka Tímea, Bora Istvánné, Fazokán Jánosné, Miru Györgyi, Nyakné Hevesi Judit, Szilágyiné Magyar Éva, Zsírosné Gál Tünde

A bejegyzés megosztása:

Látogatás a Derecskei Almásban

Október 11-én a 4. évfolyam, október 18-án pedig a 3. évfolyam tanulói kertpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Derecskei Almásban, ahol traktor-húzta almás-kocsikban jártuk be a gyümölcsös egy részért. Ügyességi feladatként tápanyag-labdákat kellett csapatokban gyűjteni, majd a kukoricás-labirintusban egyénileg és csapatosan is tévelyeghettek. Puzzle formában kellett kirakni az almás logóját, majd megismerkedtek a kertben honos madarakkal, és egyéb élőlényekkel, valamint ezek védelmével. A foglalkozás zárásaként frissen facsar almalevet kortyolgattak.

alamastabor4

4. évfolyam

gyermeknap06

Traktorozik a 3. évfolyam

Kísérő pedagógusok: Belényesiné Kiss Edit, Gáspárné Pankotai Erika, Rápolty Judit, Tóth Róbert, Balogh Réka, Kónya Sándorné, Szatmári Erika, Tóth Zoltánné, Vesza Anikó

A bejegyzés megosztása:

Mesehajó rajzpályázat

A Mesehajó rajzpályázat eredménye is ezen a napon lett kihirdetve. Ezt a pályázatot a Janikovszky Éva Könyvtárunk hirdette a magyar népmese napjára való megemlékezéshez. A műveket Milotai-Kiss Ildikó és Máté József bírálta:

I. helyezést a 2.a osztály egy jól komponált, változatos anyaghasználattal és 3D-s technikájával, (Segítő pedagógus: Fazokán Jánosné)

II. helyezést a 3.a osztály gazdag népmesei motívumokkal, anyagszerűséggel, színes, a kép keretein túl menő, figyelemfelkeltő munkájával, (Segítő pedagógus: Vesza Anikó)

III. helyezést a 4.c osztály mesefigurák gazdagsága, térben jól megkomponált, középre irányított, víz alatti világ megjelenítésével ért el. (Segítő pedagógus: Oláh Csabáné)

Különdíjban részesült a 3.b osztály rajz-kollázs technikájával, különböző anyaghasználattal. (Segítő pedagógus: Belényesiné Kiss Edit)

Máté József Tanár úr különdíját és a 4.a osztály lányok csapata kapta változatos figurák, gyermeki munka, egységesség pályázatával. Segítő pedagógus: (Gáspárné Pankotai Erika)

Könyvtári különdíjban a 2.b osztályból Szabó Dominika és Szabó Krisztina  részesült. (Segítő pedagógus: Szilágyiné Magyar Éva)

mese201801

A bejegyzés megosztása:

„Ihaj-csuhé” Kukoricás-nap

Október 13-én „Ihaj-csuhé” Kukoricás-nap keretében ismerkedtek meg alsó tagozatos diákjaink a régi kukoricás hagyományokkal. Reggeli torna után kukoricát morzsolhattak kézi-, illetve gépi morzsoló segítségével közben pedig népdalokat tanultak, énekeltek. Gecséné Kati néni segítségével megtanultak szitával, nyílt tűzön kukoricát pattogtatni. A játék sem maradhatott el. Időre górét építettek, létrát ugrottak, Hamupipőke módjára terméseket válogattak, valamint tyúkot etettek.

kukornap201801

Hamupipőke

kukornap201802

Létra-játék

Kukoricás ételeket is kóstolhattak, melyeket ezúton is köszönünk azon szülőknek, akik elkészítették. Ezeket az ételeket, süteményeket 4 tagú zsűri bírálta és a három legjobbat ajándékkal jutalmaztuk, melyet a szülők nevében a gyerekek vettek át.

kukornap201803

Készülődés a „pattogtatáshoz”!

kukornap201804

Készülnek a górék!

I. helyezést az almás-mákos gluténmentes sütivel az 1.a osztályból Oláhné Kiss Emma;
II. helyezést a sós kukoricás tekerccsel a 3.a osztályból Nagy Edina;
III. helyezést a válogatás: laktóz és gluténmentes finomsággal a 3.c osztályból Sass Lajosné, mama kapta.

Köszönjük!

kukornap201805

Sütik zsűrizése

A nap második felében kézműves foglalkozás keretében az 1. és 2. évfolyam termésképet készített, míg a 3. és 4. évfolyamos gyerekek csuhéból virágot kötöttek.

kukornap201806

kukornap201807

Mint a régi időkben a nap végén a munka után következett a zene és tánc. Nagy Imre érkezett hozzánk, aki egy kukoricás népdal megtanítása után moldvai táncokkal ismertette meg a gyerekeket.

kukornap201808

Ezen a napon tanulóink megismerkedtek nagyszüleink, dédszüleink őszi munkáival, valamint a hosszú őszi, téli esték hangulatába is bepillantást nyerhettek vidám, játékos foglalkozások keretében.

A bejegyzés megosztása:

Hortobágyi Nemzeti Park névadó

A Hortobágyi Nemzeti Park által a tavalyi tanévben meghirdetett „névadó” versenyen Balogh Lívia most már 5.a osztályos tanuló nyert. Az újszülött kiscsikó Lívia javaslatára az UGRÁNDOS nevet kapta. Lívia szeptember 9-én vehette át jutalmát a Hortobágyi Vadasparkban.  Az osztály is aktívan bekapcsolódott a versenybe, így az osztály munkájának elismeréséül oklevelet és apró ajándékot kaptak a gyerekek. Felkészítőjük Fazokán Jánosné volt.

hortobagy2017

Balogh Lívia

A bejegyzés megosztása:

Alsós farsang 2015

Március 6-án, péntek délután az alsós évfolyamokban is megrendezésre került a farsangi mulatság, melynek ezúttal is a művelődési ház adott helyet. A hagyományoknak megfelelően a műsorról az idei elsősök gondoskodtak, így lehetőséget kaptak egy kis bemutatkozásra. A nézőközönségnek nem okoztak csalódást, hiszen mindhárom osztálytól kimagasló színvonalú produkciót láthattunk.

Az 1.a osztály A kiskakas gyémánt félkrajcárja című magyar népmese, az 1.b a Carlo Collodo: Pinokkió kalandjai című regénye és az 1.c Csukás István: Keménykalap és krumpliorr című műve alapján készített látványos, zenei betétekkel színesített, színházba illő előadást.

1.a felkészítői: Komlósiné Vesza Anikó és Tóth Róbert
1.b felkészítői: Kertészné Suta Mária és Tompáné Krizsanyik Orsolya
1.c felkészítőji: Nagy Tamásné és Kónya-Huszti Julianna

Köszönjük ezt a csodás élményt az elsős tanító néniknek és bácsinak, valamint a gyerekeknek!

Szervező: Tóth Zsuzsanna
könyvtárostanár

A bejegyzés megosztása:

Német nyelven is remekeltünk

Iskolánk tanulói ebben az évben is részt vettek Hosszúpályiban a Német nyelvű regionális szavalóversenyen. A rendezvény 2015. február 23-án zajlott, ahol diákjaink szép eredményeket szereztek:
2. helyezés: Kalmár Barbara 4.b osztály
3. helyezés: Pósa Mónika 7.c osztály

Különdíjasok:
Borbély Evelyn 6.b
Laczkó Bettina 6.c
Bíró Mónika 8.a

nemet2015vers01

Deutsch Rezitation

Az eredményekhez szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek, Mészárosné Imre Melinda és Zsírosné Czeglédi Erzsébet tanárnőknek!

A bejegyzés megosztása:

Alsós akadályverseny 2014

Október 10-én, egy verőfényes délutánon tartottuk az alsó tagozaton az akadályversenyt, mellyel az 1848-49-es szabadságharcra és az aradi vértanúkra emlékeztünk.

A kis honvédek, huszárok csákóval a fejükön katonanótával, csatakiáltással vonultak állomásról állomásra, hogy elvégezzék a kapott feladatokat. Volt gránát dobása célba, kúszás, célbalövés, folyón átkelés lajhár mászással, megsérült társ megmentése és szállítása biztonságos helyre, szellemi totó és puzzle. A gyerekek átszellemülten, igazi katonaként, fegyelmezetten hajtották végre a feladatokat.

A jó hangulatú verseny eredményhirdetéssel zárult, melyen csak győztesek voltak.

Szervező: Balogh Józsefné
DÖk vezető

A bejegyzés megosztása: