Alsós Mesemondó Verseny kategória bejegyzései

„Kalandorok” bevetésen

Ebben a tanévben újra részt vettünk a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által 8. alkalommal meghirdetett Mesevarázs című játékos versenyen. Minden évben egy ismert meseregényből készülnek fel a versenyzők, majd játékos feladatok formájában adnak számot ismereteikről csapatban. Ebben az évben Csukás István: Süsüke újabb kalandjai című meseregény volt az alapja a csodás, változatos megmérettetésnek. Iskolánkat a 3. évfolyamos diákok képviselték, akik II. helyezést értek el! A csapat tagjai:  Kecskeméti Szabolcs 3.a; Kapusi Boglárka 3.b; Bartos Kristóf 3.c.

szerikamese

Felkészítőjük: Szatmári Erika tanító néni

A bejegyzés megosztása:

A mesék ismét az égig értek!

Immár XI. alkalommal adott otthont a Konyári Művelődési Ház az ÉGIGÉRŐ FA kistérségi Mesemondó versenynek. Békési András házigazda köszöntője után Vranyecz Artúr színművész köszöntötte az egybegyűlteket, elsősorban a versenyző gyerekeket. Közösen énekeltük el a Tavaszi szél… kezdetű népdalunkat, így hangunk is betöltötte a termet.

IMG_3019k

Tarnai Panna és Mezei Kitti

Nagyszerű meséket hallhattunk és ahogy Bakai Barbara zsűritag is megfogalmazta együtt vesztünk el a mesék birodalmában. Nagyon szépen szerepeltek versenyzőink, akik jutalmaikat Köles Krisztinától, a zsűri elnökétől vehették át.

0mesekonyaralaso01

Kalmár Barbara és Szabó Márton

Alsósok:
I. helyezés Kalmár Barbara 3.b
mese címe: A bolond falu felkészítő: Menyhártné Bora Edit

III. helyezés Szabó Márton 4.c
mese címe: A gulyás leánya felkészítő: Nagy Tamásné

Felsősök:
II. helyezés Mezei Kitti 7. b
mese címe: A megborjadzott ember felkészítő: Nagy Józsefné

Különdíj: Tarnai Panna 5. a
mese címe: A tündérhalom felkészítő: Molnárné Pelei Andrea

Köszönjük a nagyszerű vendéglátást a szervezőknek!

Continue reading

A bejegyzés megosztása: