Diák önkormányzat kategória bejegyzései

Papírgyűjtés 2015

Idén is megrendeztük iskolánk felső tagozatában a papírgyűjtést. Célunk a gyerekek környezettudatosságra és takarékosságra nevelése volt. A gyerekek egyéni gyűjtögetésein kívül számos szervezettől és magánszemélytől érkeztek felajánlások, amit ezúton is köszönünk szépen mindenkinek!

Összesen 4.800 kg papírt gyűjtöttünk, amiért 52.800 Ft-ot adott a debreceni AKSD Városgazdálkodási Kft.

Örülünk, hogy felsős diákjaink közül több, mint 50-et megmozgatott ez az esemény. A legaktívabb papírgyűjtők jutalmul ellátogathatnak Debrecenbe egy mozifilm megnézése erejéig.

Köszönjük a papírgyűjtésben segítő pedagógusok munkáját is!

A felhívó molinót és plakátot Justyák Brigitta 6.a; Földi Judit, Hosszú Viktória, Herczeg Kinga 6.b és Szigyártó Erika 6.c osztályos tanulók készítették.

A bejegyzés megosztása:

Álarckészítő verseny 2015

Az idei évben is nagy érdeklődést váltott ki az iskola könyvtár által kiírt álarckészítő verseny – főként az alsó tagozatban. Összesen 46 diák nevezett be pályaművével, s közel 60 álarc érkezett be a könyvtárba.

A legjobbnak ítélt művek:
Alsó:
1. helyezett: Balog Attila 1.c
2. helyezett: Oláh István 1.c
3. helyezett (megosztott): Jónás Jázmin 4.a, Tarnóczki Milán 3.a

alarc201501

Felső:
1. helyezett: Dienes Dóra és Mezei Klaudia 6.a
2. Kovács Nikoletta 8.a

alarc201502

Különdíjban részesült:
Kustor Máté 1.b
Moczok Ágota 1.c
Molnár Zsófia 1.c
Szatmári Gréta 1.c
Deli Lilla 1.c
Vlajk Johanna 2.a
Kontor Zsófia 2.b
Laczkó Fanni 2.c
Serbán Illés 3.a
Kerekes Antónia 4.a

alarc201503

Köszönjük Máté József rajztanárnak a zsűrizésben és az oklevélkészítésben nyújtott segítségét!

Szervező: Tóth Zsuzsanna
könyvtárostanár

A bejegyzés megosztása:

I. Arany-Irinyi Sakkcsapat Verseny

2014 december 5-én pénteken, egy héttel a Puskás foci előtt, Bertóthy Tamás és Nagy Károly (vértesi tornatanár) vezetésével megrendezésre került az I. Arany-Irinyi Sakkcsapat Verseny. 5 fős csapatokkal estek egymásnak az iskolai könyvtárban a tanulók, ahol végül 15,5-9,5 arányban a létai Arany János Általános Iskola győzött.

Csapattagok: Papp Levente, Szabó Bence, Szabó Zoltán Viktor, Kanál Róbert, Gaál Zoltán

sakk201402

A résztvevők

Külön ki kell emeljük Szabó Zoltán Viktor nevét, aki létai “team” és nem mellesleg a teljes mezőny legjobbja volt, hiszen mind az öt mérkőzését megnyerte.

További képek: Continue reading

A bejegyzés megosztása:

Mikulás 2014

Az idén is ellátogatott a Mikulás iskolánk felső tagozatába. December 5-én délelőtt a diákönkormányzat Mikulása járta körbe az osztályokat és adta át azokat az ajándékokat, melyeket a gyerekek előzetesen készítettek egymásnak. Az ajándékküldésben nem volt kötelező a részvétel, és bármelyik felső tagozatos diák megajándékozhatta (névtelenül is) barátait, testvéreit – akár a tanárait is.

IMG_20141205_102440

A Mikulás és Krampuszkái

IMG_20141205_102953

Az elején még tele volt…:)

Délután a Mikulás diszkóval folytatódott az ünnep, ahol a 7.b osztály jóvoltából büfé is várta az éhes és szomjas vendégeket.

miku201403

A büfés csapat egyik fele

miku201401

A DJ-k és alkalmi segítőik

A zenét az iskolánk nyolcadik osztályos tanulói közül Adorján Dávid, Kulcsár Dénes és Jenei Tibor biztosították – ezúton is köszönjük a munkájukat!

Szervező: Tóth Zsuzsanna
könyvtárostanár

A bejegyzés megosztása:

Erkel Ferenc Sakkverseny 2014

Az idei Erkel Ferenc sakkversenyt 18 indulóval rendezték meg az iskolai könyvtárban Bertóthy Tamás bácsi vezetésével.  A 6 fordulós svájci rendszerrel lebonyolított versenyen az élen pontegyenlőség alakult ki, melyet a Bucholz-féle számítással döntöttünk el, az erősebb ellenfelek ellen szerzett másodlagos pontokon alapul véve. Ezek után a megmérettetést Papp Levente, 7. osztályos tanuló nyerte Szabó Bence, szintén 8. évfolyamos és nem kis meglepetésre Kanál Róbert 5. osztályos tanuló előtt. Dicséret illeti az egy szem lányt, Kovács Mónika 5.a osztályos tanulót és persze osztályfőnökét, aki vetélytárs híján a fiúk között állt helyt.

esakk201401

A második helyezett Szabó Bence

Sajnos a többiekről nem sikerültek a képek a fényképezőgép hibája miatt.

Szervező: Bertóthy Tamás

A bejegyzés megosztása:

Papírgyűjtés 2014

Idén májusban is megrendezzük a szokásos papírgyűjtő akciót itt az iskolában.
A pontos időpont: 2014 május 19-22-ig (hétfőtől csütörtökig), délután 14:00-16:00-ig.

Amit gyűjünk:

  • különválasztva a hullámkarton-papírokat,
  • minden egyéb papírhulladékot (pl.: telefonkönyv, irodai papírok, színes újság, szórólap, régi tankönyv, füzet),
  • „laposra taposva” a PETpalackokat.

Kérünk, ügyeljetek arra, hogy csak tiszta, szennyeződéstől mentes papírt gyűjtsetek!

Tóth Zsuzsa
szervező

A bejegyzés megosztása:

Aranyos csillagok

Az Arany csillag születik egyik győztes produkciója, a 7.c osztály néptáncos csoportjának előadásában. Ők a Ghymes együttes Tánc a hóban, népzenei elemekre épülő dalára készített, Sziluett című árnyjátékukkal arattak óriási sikert. Felkészítőjük Balla Fruzsina tánctanár.

A felvételért köszönet a médiaszakkörös csapatnak és vezetőjüknek Máté Józsefnek.

A bejegyzés megosztása:

Arany nap 2014

2014. február 28-án, pénteken került megrendezésre iskolánkban a felsős Arany-nap. Iskolánk névadója 197 évvel ezelőtt, 1817. március 2.-án született. Erre emlékeztünk egy tanításmentes iskolai napon, melynek keretében a diákok a következő programokon vehettek részt:

Arany Csillag Születik

Reggel fél 9-kor kezdődött a tavaly is megrendezett ki-mit-tud, melyre ezúttal összesen 39 diák jelentkezett, 13 produkcióval. Ezek között voltak versek; saját koreográfia alapján készült táncok, mozgássorok; popslágerek éneklése; cigány hagyományokra épülő kannazene és saját készítésű elektromos eszközök bemutatása.

Continue reading

A bejegyzés megosztása:

Mikulás-nap

Az ebben a tanévben elindított Mikulás-posta segítségével az iskola diákjai és tanárai Mikulás napon ajándékot küldhettek egymásnak, melyet a DÖK Mikulása vitt el az egyes osztályokba. A lehetőség nagy népszerűségnek örvendett, szinte minden osztályból akadt megajándékozott diák.

Ezen a napon került megrendezésre a Mikulás disco is, melyen a 7. b osztály biztosította a büfét. Az ő szervezésükben Hókirály és Hókirálynő megválasztására is sor került. Ezután tombolasorsolás is zajlott.

mikulas

 A DÖK rendezvényei ebben a félévben is igyekeztek színesebbé tenni az iskola hétköznapjait. Köszönöm a tanári karnak a rendezvények lebonyolításában nyújtott segítségét!

A bejegyzés megosztása:

Erkel Ferenc sakkverseny

Idén november 21-én került megrendezésre az iskolában hagyománnyá vált sakkverseny Bertóthy Tamás tanár úr irányításával. A verseny túljelentkezőknek is örvendett. Összesen harminc diák vett részt az eseményen.

sakk01

Sakk Bertóthy Tamás bácsi vezetésével

 

A bejegyzés megosztása: