Alsós farsang kategória bejegyzései

Alsós farsang 2015

Március 6-án, péntek délután az alsós évfolyamokban is megrendezésre került a farsangi mulatság, melynek ezúttal is a művelődési ház adott helyet. A hagyományoknak megfelelően a műsorról az idei elsősök gondoskodtak, így lehetőséget kaptak egy kis bemutatkozásra. A nézőközönségnek nem okoztak csalódást, hiszen mindhárom osztálytól kimagasló színvonalú produkciót láthattunk.

Az 1.a osztály A kiskakas gyémánt félkrajcárja című magyar népmese, az 1.b a Carlo Collodo: Pinokkió kalandjai című regénye és az 1.c Csukás István: Keménykalap és krumpliorr című műve alapján készített látványos, zenei betétekkel színesített, színházba illő előadást.

1.a felkészítői: Komlósiné Vesza Anikó és Tóth Róbert
1.b felkészítői: Kertészné Suta Mária és Tompáné Krizsanyik Orsolya
1.c felkészítőji: Nagy Tamásné és Kónya-Huszti Julianna

Köszönjük ezt a csodás élményt az elsős tanító néniknek és bácsinak, valamint a gyerekeknek!

Szervező: Tóth Zsuzsanna
könyvtárostanár

A bejegyzés megosztása:

Arany-vásár és Alsós farsang 2014

Idén is megrendezésre került 2014. március 7-én a már hagyománnyá vált, Arany-vásár nevet viselő rendezvényünk. A rendezvény lebonyolítására az iskola aulájában kerül sor, ahol az iskolások, a pedagógusok és a szülők által készített ajándéktárgyak és sütemények közül lehetett válogatni. Remekül sikerült idén a lángos, s nagyon finom farsangi fánkot is sütöttek a szülők.

Ezt követően délután az alsósok farsangja következett a Művelődési házban. A műsort az első évfolyamos osztályok adták. Betekintést kaphattunk az 1.b mindennapjaiba, megcsodálhattuk az 1.c tavaszváróját, s élvezhettük a Béka-mesét az 1.a osztály előadásában. Mindhárom produkció sikeréhez hozzájárultak a kreativitásról tanúskodó jelmezek.

A felkészítők: Baloghné Janka Tímea, Nyakné Hevesi Judit, Balogh Józsefné, Biró Edit, Bora Istvánné és Fazokán Jánosné tanító nénik voltak.

A szülők közösségének produkciója következett, egy dramatizált mesét adtak elő, mely a pletyka terjedésének lélektanát mutatta be. A humoros jelenetet Harmati Zoltánné rendezte színpadra, a szereplők, tanítványaink szülei voltak, akiknek köszönjük a vállalkozó szellemet, s a kellemes pillanatokat!

Ezután a szokásos jelmezes felvonulás következett, ahol 65 beöltözött álarcos mutatkozott be, ahol a zsűrinek  nem volt könnyű dolga a legötletesebb jelmezek kiválasztásakor.

1.ak

Béka-mese az 1.a-tól

1.bk

1.b mindennapjai

1.ck

1.c tavaszvárója

jelmezesek

Jelmezes felvonulás

A bejegyzés megosztása: