Felsős történelem kategória bejegyzései

Léta vezér a döntőben

10. alkalommal került megrendezésre a „KerekEmese” kárpát-medencei történelmi, néprajzi és természetismereti vetélkedősorozat. A döntő április 28-án volt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Iskolánk csapata (Jónás Jázmin, Kerekes Antónia, Molnár Veronika, Tasnádi Ildikó 7.a) sikeresen teljesített az elődöntőkön, így a 136 versenyzőből bejutottak a döntőbe a legjobb 12 Csemete csapat közé. Az ügyességi feladatokra épülő megmérettetésen a 12. helyet szerezték meg.

kerekemese01

kerekemese02

Gratulálunk!

Felkészítő és kísérő pedagógus: Milotai József

A bejegyzés megosztása:

„Magyarok Mózese”

Március 23-án „Magyarok Mózese” címmel, történelmi vetélkedőn vettek részt iskolánk tanulói Berekböszörményben. A Berettyóújfalui Tankerület 12 csapata Kossuth Lajos életét és korát felölelő verseny keretében adott számot felkészültségéből, ismereteiből. A megmérettetésen iskolánk csapata az előkelő első helyen végzett.

magymoz201802

A csapat tagjai:
1. Balogh Nóra 7.b
2. Kovács Krisztina 7.b
3. Szoták Viktória 7.b

Felkészítő pedagógus: Milotai József

A bejegyzés megosztása:

„Léta vezér” Ópusztaszeren

Tartalmas és eredményes vetélkedőn vett részt a Létavértesi Arany János Általános Iskola
négy tanulója Ópusztaszeren. A KerekEmese országos komplex tanulmányi verseny „magonc” kategóriájában (5-6 o.) 87 csapat versenyzett. A három levelező forduló után a tizenkét legeredményesebb csapatot hívták meg a döntőbe, köztük iskolánk „Léta vezér” nevű csapatát. A döntőre április 12-én került sor az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén. Tizenkét állomáson elméleti és ügyességi-gyakorlati feladatokon keresztül mérettettek meg a gyerekek, közben azért jutott idő egy kis nézelődésre, játékra, valamint lehetőség nyílt a Feszty-körkép megtekintésére is.

A végső eredményhirdetésen csapatunk az előkelő harmadik helyezést érte el.

Csapattagok: Chromcsik Bettina (6.a), Kalmár Gabriella (6.c), Papp Levente(6.a), Pongor József (6.a).

Felkészítő: Milotai József

SONY DSC

A harmadik helyezett csapatunk

Milotai József
történelem tanár

A bejegyzés megosztása: